30 dkg zöldborsó
1 db kis fej hagyma
5 dkg vaj
kb.7,5 dl víz
só
bors
ételízesítő
pici őrölt szerecsendió
Sűrítéshez:
5 dkg vaj
1 evőkanál liszt
2,5 dl tej
A vajban üvegesre párolom a hagymát majd hozzáadom a borsót és
2-3 percig együtt párolom.Ezután felengedem vízzel és kb.10-15 perc alatt
puhára főzöm.Közben elkészítem a besamelt : vajat felolvasztom belerakom az 1 evőkanál lisztet kicsit pirítom és felengedem tejjel folyamatosan keverem amíg be nem sűrűsödik.
Ha puhára főtt a zöldborsó leturmixolom.
Vissza rakom a tűzhelyre és mehet bele a besamel.
Összeforralom.
Fokhagymás pirítós illik hozzá.
1. A húst egyforma nagy kockákra vágunk. 2. Hideg vízben feltesszük főni, első habját leszedjük. 3. A felforrt levest a kockákra és karikára vágott vegyes leveszöldséggel b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát, a gyökeret egy kicsit olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát ès ezután jöhet bele a borsó, a liszt és a paprika. Kicsit pirítjuk ès felengedjük 1 liter vízzel....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA spárgafejeket (kb. 3-5 cm hosszan) levágom és félreteszem, a törzseket pedig 2 cm-es darabokra vágom. A törzseket egy fazékba teszem, felöntöm vízzel, hogy bőven ellepje, beletes...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA füstölt húst megmosom, a babérlevéllel, a borssal és fél fej tisztított és zúzott fokhagymával, zöldségekkel, sárgarépával, petrezselyemzölddel felteszem főzni. Amikor félig puha...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű