Családireceptkönyv.hu

Darált húsos leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 evőkanál étolaj
1 L víz
250 g sertés darált hús (sovány)
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1.5 evőkanál só
3 csipet fehérbors (őrölt)
4 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
1 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb)
0.5 db karalábé
1 db paradicsom
0.5 db TV paprika
1 csokor petrezselyemzöld
2 marék zöldborsó
700 ml víz

Elkészítés:


megtisztított sárga-, és fehérrépát hasábokra, a karalábét nagyobb kockára vágjuk. A hagymákat megpucoljuk.

Az olajat felhevítjük egy fazékban, majd fehéredésig pirítjuk benne a darált húst.
Felöntjük kb. 1 liter vízzel, majd beletesszük a fokhagymát és a vöröshagymát.

Amikor felforrt, a zöldborsó kivételével beletesszük az összes zöldséget, majd hozzáadjuk a maradék vizet. Sózzuk, borsozzuk. Amikor újra felforrt a leves, lejjebb vesszük a lángot és lassú tűzön főzzük tovább.

Kb. 60 perc főzés után beletesszük a zöldborsót, és még kb. 40 percig főzzük.

Tálaláskor ízlés szerint valamilyen apró tésztát kínálhatunk az elkészült darálthúsos leveshez, de ez el is hagyható.

Darált húsos leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bolognai leves-egytál
Bolognai leves-egytál

A jércét megmossuk, kis darabokra vágjuk. A felforrósított olajon először a hagymát sárgára fonnyasztjuk, majd a húsdarabokat körben lepirítjuk. Felöntjük 1 ½ l vízzel, megsózzuk,...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Henrietta
Palócleves
Palócleves

A sertéshúst megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és kockára vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtkrèm leves reszelt sajttal, pirìtott kifli karik
Sajtkrèm leves reszelt sajttal, pirìtott kifli karik

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Grízgaluska
Grízgaluska

« Vissza A tökéletes grízgaluska 3 titka 2015.11.01. Könnyű, de mégsem esik szét, olvad a szájban, nem ágyúgolyó, ilyen a tökéletes grízgaluska. Nem is olyan könnyű ezt el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk