Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Darált húsos leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 evőkanál étolaj
1 L víz
250 g sertés darált hús (sovány)
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1.5 evőkanál só
3 csipet fehérbors (őrölt)
4 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
1 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb)
0.5 db karalábé
1 db paradicsom
0.5 db TV paprika
1 csokor petrezselyemzöld
2 marék zöldborsó
700 ml víz

Elkészítés:


megtisztított sárga-, és fehérrépát hasábokra, a karalábét nagyobb kockára vágjuk. A hagymákat megpucoljuk.

Az olajat felhevítjük egy fazékban, majd fehéredésig pirítjuk benne a darált húst.
Felöntjük kb. 1 liter vízzel, majd beletesszük a fokhagymát és a vöröshagymát.

Amikor felforrt, a zöldborsó kivételével beletesszük az összes zöldséget, majd hozzáadjuk a maradék vizet. Sózzuk, borsozzuk. Amikor újra felforrt a leves, lejjebb vesszük a lángot és lassú tűzön főzzük tovább.

Kb. 60 perc főzés után beletesszük a zöldborsót, és még kb. 40 percig főzzük.

Tálaláskor ízlés szerint valamilyen apró tésztát kínálhatunk az elkészült darálthúsos leveshez, de ez el is hagyható.

Darált húsos leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tárkonyos palócleves
Tárkonyos palócleves

A húst kisebb kockára darabolom, a finomra aprított vöröshagymával és fokhagymával, a zöldpaprikával és paradicsommal, őrölt paprikával szokásos módon pörköltet készítek rövid lév...

Elkészítési idő: 1,5óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Halászlé
Halászlé

A halat megtisztítjuk, kifilézzük. A fejéből, a farkából és az uszonyokból , valamint az apró haldarabkákból készítjük a halászlé alaplevét, a halfilét pedig beletesszük a levesbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Spárga krémleves Tejszínnel
Spárga krémleves Tejszínnel

Hámozzuk meg vékonyan a spárgát, és vágjuk 2-3 centis darabokra, a fejét tegyük félre. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra. A margarinon pirítsuk meg a hagymát, majd dobjuk rá...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bakonyi tarhonyaleves
Bakonyi tarhonyaleves

Nagy lábasban, az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát, és kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni nem kezd. A tűzről levéve pirospaprikával, kö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk