- közepes sütőtök
- madras currypor.
- 1 db. nagy vöröshagyma
- 1 db. sárgarépa
- 1 db krumpli
- gyömbér, bors, kurkuma
- húsleves alaplé
- 1 dcl. kókusztej vagy tejszín
sütőben megsütöttem egy közepes tököt úgy, hogy kissé karamellizálódott is
olaj és vaj keverékén megfonnyasztottam egy nagy hagymát, egy kisebb krumplit és egy kisebb répát
hozzátettem a sült tökhúst, rászórtam a curryport és kicsit összesütöttem, hogy a fűszer kiengedje az aromáját
tettem hozzá egy kevés gyömbérport és borsot, meg a színe kedvéért kicsit több kurkumát/ ez ízt is ad neki /
felöntöttem alaplével / mert közben húslevest is főztem másnapra / , megsóztam
összeturmixoltam és egy nagy doboz kókusztej felét is beleöntöttem
újra felforraltam
A levesbetéthez megpirítottam a kenyérszeletek egyik oldalát, megfordítottam és a sült felére rákentem egy olívaolajból és darált tökmagból készült pépet.
Erre reszelt sajtot szórtam és visszatettem a sütőbe addig, amíg a sajt megolvadt.
Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a kockára vágott húst, közben gyakran megkevergetjük. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, és...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat összekeverjük. Vizes kézzel golyókat formálunk, és a forrásban lévő levesbe tesszük. Készre főzzük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint olvasszunk fel egy fazékban, rakjuk bele az összevágott vöröshagymát, picit pároljuk át. Tegyük hozzá a borsót, és kevergessük, majd öntsük fel az alaplével, és főzzük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, ízlés szerint feldaraboljuk. A zsíron a darabolt zöldségeket enyhén megpirítjuk, meghintjük kevés liszttel, összeforgatjuk, majd felöntjük annyi víz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű