- közepes sütőtök
- madras currypor.
- 1 db. nagy vöröshagyma
- 1 db. sárgarépa
- 1 db krumpli
- gyömbér, bors, kurkuma
- húsleves alaplé
- 1 dcl. kókusztej vagy tejszín
sütőben megsütöttem egy közepes tököt úgy, hogy kissé karamellizálódott is
olaj és vaj keverékén megfonnyasztottam egy nagy hagymát, egy kisebb krumplit és egy kisebb répát
hozzátettem a sült tökhúst, rászórtam a curryport és kicsit összesütöttem, hogy a fűszer kiengedje az aromáját
tettem hozzá egy kevés gyömbérport és borsot, meg a színe kedvéért kicsit több kurkumát/ ez ízt is ad neki /
felöntöttem alaplével / mert közben húslevest is főztem másnapra / , megsóztam
összeturmixoltam és egy nagy doboz kókusztej felét is beleöntöttem
újra felforraltam
A levesbetéthez megpirítottam a kenyérszeletek egyik oldalát, megfordítottam és a sült felére rákentem egy olívaolajból és darált tökmagból készült pépet.
Erre reszelt sajtot szórtam és visszatettem a sütőbe addig, amíg a sajt megolvadt.
Előző este két külön tálban, beáztatjuk langyos vízbe az átválogatott babot és a csülköt. Másnap annyi hideg vízben, hogy ellepje, feltesszük főni a csülköt, és csaknem puhára főzz...
Elkészítési idő: 2Nagyon fontos, hogy mindent alaposan tisztíts meg, mielőtt belehelyezed a fazékba! A húsokat jól mosd meg, a zöldségeket pucold meg. Néhány zöldséget kicsit korábban kell kivenni a...
Elkészítési idő: 3-4óraA zöldségeket, a hagyma és a paprika kivételével, megpucolom, és nagyjából egyforma nagyságú darabokra vágom. A zöldségeket kedvünkre válogathatjuk össze. Pici libazsíron lepárolo...
Elkészítési idő: