3 db közepes krumpli
személyenként 2 tojás
száraz kolbász
tejföl
liszt
só
pirospaprika
vöröshagyma
babérlevél
zsír
1 citrom leve
A megpucolt krumplit közepes kockára vágjuk, megsózzuk, 2-3 babérlevelet és fejenként 2 db kb. 5 cm-re darabolt szárazkolbászt teszünk hozzá és 20-25 percig főzzük.
Elkészítjük a rántást:
A kockára vágott vöröshagymát zsíron megpirítom, pici sót teszek bele, kevés pirospaprikával ízesítem (a kolbászból is nyerünk színező anyagot) és belekeverem a tejfelt.
A rántást belekeverjük a levesbe (én szűrőn keresztül szoktam), fejenként 2 tojást ütünk bele és 10 percig főzzük. Ha még marad a levesből másnap újra felforraljuk és szintén fejenként 2 tojást ütünk bele.
Végül citromlével/ecettel ízesítjük, kenyeret adunk hozzá.
A brokklit feltesszük párolni. Vagy annyi vízzel ami épp ellepi vagy ha külön készítünk alapot a leveshez akkor bőven mehet víz. Előbbi esetben annyit veszünk ki a léből amivel tur...
Elkészítési idő: Kb.fél óra Nehézség: KönnyűA szalonnát vágd apró kockákra, és süsd zsírjára.Szűrőkanállal szedd ki a pirosra sült szalonna kockákat, a zsírjában hervaszd meg a finomra aprított hagymát. Szórd rá a felszelet...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: Közepes1 A csirkét megmossuk és részeire daraboljuk. 2 A zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk. 3 A burgonyát is meghámozzuk, felkockázzuk. 4 Egy lábosban felolvasztjuk a zsír...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, a répát, fehérrépát és a krumplit meghámozzuk, és tetszés szerint karikára, vagy kockára vágjuk. A zöldségeket egy fazékba te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű