- 4-5 db burgonya
- 3 nagy evőkanál mascarpone
- 3 dkg vaj
- 1,5 l víz
- Csipet őrölt szerecsendió
- 1 mokkáskanál só
- Bacon szalonna
A burgonyát kockára vágva megfőzzük a vízben.
Ha kész nem öntjük le a vizet, bele a mascarpone, a vaj, a és a szerecsendió.
Botmixerrel vagy turmixgépben alaposan turmixoljuk.
Ha túl sűrű, vízzel hígíthatjuk.
A bacon szalonnát megpirítjuk, megszórjuk vele a levest.
A burgonyát és a zellert (kb akkora darab, mint a burgonya) megtisztítjuk, kockára vágjuk. A medvehagymát megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. Egy kisebb fazékban a fele medvehagy...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA póréhagymát pucold meg, és vágd karikákra. Kevés zöld részt is tehetsz hozzá. Egy lábosban hevíts kevés vajat. Dobd rá a pórét, és kevergetve fonnyaszd meg. Rakd hozzá a zúzott...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymákat aprítjuk, a zöldségeket kockára, egy chilit karikára vágunk. Serpenyőben olajon félig megdinszteljük a hagymát, rátesszük a húst, s együtt tovább dinszteljük. Majd hoz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA krumplit a sonkalében meg főzzük, majd behabarjuk és össze főzzük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű