15 dkg reszelt ementáli sajt
1 dl tejföl
1,5 dl tej
3 dkg liszt
2 húsleveskocka
2 tojássárgája
4 dkg vaj
só, őrölt fehér bors, pici fokhagymakrém, zöldpetrezselyem
A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd felengedjük 1 l húslevessel. Befűszerezzük, majd felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a reszelt sajtot és felolvasztjuk benne. A tojássárgájákat jól elkeverjük a tejföllel, a tejjel és ráöntjük a levesre. Zöldpetrezselyemmel megszórjuk, pirított zsemlekockákat és apró sajtdarabokat kínálunk hozzá.
A zöldbabot vegetás vízben előfőzöm.ha félig puha,hozzáteszem a többi zöldséget és a kolbászt is Készre főzöm és tejszínnel felengedem Vagy lisztes tejföllel,ha az van kéznél
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűA vöröshagymát letisztítjuk, apróra felkockázzuk, és az olajban üvegesre pirítjuk. A fűszerpaprikát hozzátesszük, és vizet adunk hozzá. A karajcsontot megmossuk, darabokra...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát szintén. A zöldségeket tetszőlegesen aprítjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, és a vöröshagymát...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA megtisztított tyúkot feldarabolom és oda teszem 4 liter hideg vízben főzni. Amikor felforrt a habját leszedem, és kb 30 perc múlva hozzáadom a megmosott, és feldarabolt zöldségek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű