15 dkg reszelt ementáli sajt
1 dl tejföl
1,5 dl tej
3 dkg liszt
2 húsleveskocka
2 tojássárgája
4 dkg vaj
só, őrölt fehér bors, pici fokhagymakrém, zöldpetrezselyem
A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd felengedjük 1 l húslevessel. Befűszerezzük, majd felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a reszelt sajtot és felolvasztjuk benne. A tojássárgájákat jól elkeverjük a tejföllel, a tejjel és ráöntjük a levesre. Zöldpetrezselyemmel megszórjuk, pirított zsemlekockákat és apró sajtdarabokat kínálunk hozzá.
Gombóc A krumplit pucoljuk meg, vágjuk fel kisebb kockákra, majd főzzük puhára enyhén sós vízben. Amikor a krumpli puhára főtt, szűrjük le, és a levet tegyük félre, mert később...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát az olajban megdinsztelem,beleteszem a megreszelt zöldségeket ( lehet karikákra is vágni ) meghintem pirospaprikával,beleteszem a kockára vágott csirkemell...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűHideg vízben felfőzzük, majd felfővés után lehabozzuk, fűszerezzük. Ezután még 30 percig főzzük, majd beletesszük a zöldségeket és még 30 percig főzzük.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes