40 dkg brokkoli ( kb 2 főre)
2 dl tejszín
szerecsendió
só
bors
cukor
A brokkolit kis darabokra vágva ( szárát is ) kb 1 liter vízben vagy húslevesben megfőzzük 8-10 perc alatt.
A brokkolit turmixoljuk (kevesebb főzőlében)
2 dl tejszínnel felöntjük, egyszer felforraljuk, majd
szerecsendióval
sóval
borssal
cukorral ízesítjük .
http://www.mindmegette.hu/tarkonyos-husgomboc-leves.recept 2 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 2 db burgonya (kisebb) 1 fej hagyma 30 dkg darált hús 3 evőkanál rizs 1 db toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát finomra vágjuk, és forró olívaolajon állandóan rázogatva üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított gombát, az összezúzott fokhagymát, és pár percig tovább pirítjuk. S...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket felszeleteljük, majd a vajon megpároljuk. Sóval, borssal, majoránnával, szerecsendióval fűszerezzük, majd felöntjük az előre elkészített húslevessel. A megtisztított...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmnossuk, felkockázzuk, vöröshagymát finomra vágjuk, és a zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk. Előkészítjük a káposztát és a burgonyát is (káposztát cikkekre, burgonyát...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes