menu

Családireceptkönyv.hu

Karalábé leves reszelt tésztával


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 karalábé
1 – 2 sárgarépa
vöröshagyma apróra vágva (vagy krém
1 - 2 gerezd fokhagyma
zöldség alaplé (vagy tegyünk több mindent, pl. még fehérrépát bele)
frissen őrölt bors

lestyán
petrezselyem zöld

1 tojásból, finomlisztből gyúrt kemény tészta.

Elkészítés:


Elkészítettem a zöldséglevest – olivaolajra rádobtam a vékonyra szeletelt fokhagymát, a hagymakrémet, pirítottam egy keveset, majd a felszeletelt sárgarépával kezdtem. Jól átforgattam, kicsit pirítottam és egész kevés vizet adtam hozzá. Ezután következett a kockákra vágott és előzőleg blansírozott karalábé. Ezzel is kevergettem egy kicsit, végül felöntöttem a zöldség lével. Beleszórtam a borsot, sót, szárított lestyánt, majd fedő alatt majdnem készre főztem. A tésztát a reszelő nagyobbik lyukán áttoltam, jól odanyomva. Sajnos olyan szép hosszú reszeléket, mint a Nagymamám, nem tudtam csinálni, de így is nagyon jó kis leves betét lett belőle. Kicsit meglisztezett felületen szétterítettem, amíg bele nem került a levesbe.
A levesben már sok idő nem kellett neki, megfőtt és ekkor még a fazékban megszórtam a levest a petrezselyemmel.

Trükkök, tippek, praktikák:


egy tipikusan a gombhoz a kabátot történet.... történt ugyanis, hogy begyúrtam anno 1 tojásból egy jó kis csipetkének valót, aztán mégsem kellett. Ment a fagyasztóba próba szerencse alapon. Most elővettem, felengedett és úgy gondoltam, Nagymamámra emlékezve egy reszelt tészta leves lesz belőle. Kicsit másként persze, mert közben egy szép karalábéra is szert tettem.

Karalábé leves reszelt tésztával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Grízgombóc
Grízgombóc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsos-boros káposzta
Húsos-boros káposzta

A bográcsban 2 evőkanál étolajon fehéredésig pirítjuk a felkockázott húst. Rátesszük a kockára vágott sonkát, a felkarikázott kolbászt, hozzáadjuk a fűszereket. A sóból keveset...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csontleves
Csontleves

1. Egy kiló sertéscsontot megmosok, lecsöpögtetem, majd feldarabolva egy tepsibe rakom. Legalább 10 perces előmelegítéssel felforrósított sütőbe teszem, és erős lángon 15 percig pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtgombóc leves
Sajtgombóc leves

Az újhagymát felkarikázzuk, majd elkezdjük dinsztelni az olajon. Picit sózzuk, borsozzuk. A sárgarépát és a zellert gyufaszálnyi darabokra szeleteljük. A hagymához adjuk, majd k...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk