Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Karalábé leves reszelt tésztával


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 karalábé
1 – 2 sárgarépa
vöröshagyma apróra vágva (vagy krém
1 - 2 gerezd fokhagyma
zöldség alaplé (vagy tegyünk több mindent, pl. még fehérrépát bele)
frissen őrölt bors

lestyán
petrezselyem zöld

1 tojásból, finomlisztből gyúrt kemény tészta.

Elkészítés:


Elkészítettem a zöldséglevest – olivaolajra rádobtam a vékonyra szeletelt fokhagymát, a hagymakrémet, pirítottam egy keveset, majd a felszeletelt sárgarépával kezdtem. Jól átforgattam, kicsit pirítottam és egész kevés vizet adtam hozzá. Ezután következett a kockákra vágott és előzőleg blansírozott karalábé. Ezzel is kevergettem egy kicsit, végül felöntöttem a zöldség lével. Beleszórtam a borsot, sót, szárított lestyánt, majd fedő alatt majdnem készre főztem. A tésztát a reszelő nagyobbik lyukán áttoltam, jól odanyomva. Sajnos olyan szép hosszú reszeléket, mint a Nagymamám, nem tudtam csinálni, de így is nagyon jó kis leves betét lett belőle. Kicsit meglisztezett felületen szétterítettem, amíg bele nem került a levesbe.
A levesben már sok idő nem kellett neki, megfőtt és ekkor még a fazékban megszórtam a levest a petrezselyemmel.

Trükkök, tippek, praktikák:


egy tipikusan a gombhoz a kabátot történet.... történt ugyanis, hogy begyúrtam anno 1 tojásból egy jó kis csipetkének valót, aztán mégsem kellett. Ment a fagyasztóba próba szerencse alapon. Most elővettem, felengedett és úgy gondoltam, Nagymamámra emlékezve egy reszelt tészta leves lesz belőle. Kicsit másként persze, mert közben egy szép karalábéra is szert tettem.

Karalábé leves reszelt tésztával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mária
Zellerkrémleves
Zellerkrémleves

A zellert és a krumplit kicsi kockákra vagdaljuk, és felöntjük kb. 5-6 dl vízzel. Beletesszük a leveskockát, a kettévágott fokhagymagerezdeket, a fűszereket, és megfőzzük. Ha a zel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Henrietta
Gombaleves vajas galuskával
Gombaleves vajas galuskával

A répákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A vöröshagymát felaprítjuk, a gombákat felvágjuk. Egy evőkanál vajat megolvasztunk, megfuttatjuk rajta a vöröshagymát, hozzáadjuk a répákat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres
Tafelspitz (táfelspicc) – a tökéletes bécsi tányérhú
Tafelspitz (táfelspicc) – a tökéletes bécsi tányérhú

A táfelspicc a hozzávalókkal Elkészítése: egy nagy edényt töltsön fel 5 liter hideg vízzel. Mossa meg a csontot és forralja gyöngyözve. Tisztítsa meg a húst az inaktól, az e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Francia hagymaleves
Francia hagymaleves

A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk majd felszeleteljük. A fokhagymát is megpucoljuk, összetörjük és az olajon megdinszteljük. Miután megpuhult a hagyma, a lisztet rászórjuk, gyors...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk