1 db kígyóuborka
1 nagy csomag petrezselyem
1 marék fokhagyma
2 húsleveskocka (vagy 1 l alaplé)
10 dkg vaj
2-3 evk liszt
2 dl tejszín
Turmixba teszem a petrezselymet meg az ubit és összetöröm.
Közben a vajat kevés fokhagymával lepirítom...(épp csak illata legyen, nehogy megégjen!)...a fokhagymához pici lisztet adok, majd felöntöm egy kis hideg vízzel.
Az összeturmixolt petrezselymet beleöntöm a fazékba, felöntöm a húslevessel és egyet forralok rajta.
Ha felforrt, a pici liszttel kikevert tejszínt hozzáadom, felforralom a levest majd lezárom.
Pirított zsemlekockával tálalom.
A leveshez A csirkeszárnyakat megmossuk, és a két végét egymásba fonjuk. Így sokkal gusztusosabb és kevesebb helyet foglal az edényben. A szárnyakat lábosba tesszük, és felöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlépés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, a virsliket felkarikázzuk (kb. 5 perc). lépés: Az olajat felhevítjük, rádobjuk a felkockázott hagymát és fokh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű60 dkg burgonya 20 dkg sárgarépa és fehérrépa vegyesen 15 dkg gomba 3 evőkanál olaj 1 evőkanál liszt 1 közepes vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma ételízesítő őrölt pirospaprika...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk liszttel, kicsit pirítjuk, majd levesszük a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával. Ízlés szerint sózzuk, bors...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű