1 db kígyóuborka
1 nagy csomag petrezselyem
1 marék fokhagyma
2 húsleveskocka (vagy 1 l alaplé)
10 dkg vaj
2-3 evk liszt
2 dl tejszín
Turmixba teszem a petrezselymet meg az ubit és összetöröm.
Közben a vajat kevés fokhagymával lepirítom...(épp csak illata legyen, nehogy megégjen!)...a fokhagymához pici lisztet adok, majd felöntöm egy kis hideg vízzel.
Az összeturmixolt petrezselymet beleöntöm a fazékba, felöntöm a húslevessel és egyet forralok rajta.
Ha felforrt, a pici liszttel kikevert tejszínt hozzáadom, felforralom a levest majd lezárom.
Pirított zsemlekockával tálalom.
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A húst megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, kiolvasztjuk benne a szalonnát, majd megfonnyasztjuk benne a fel...
Elkészítési idő: 3,5 óra Nehézség: Nehéz1: A konzerv kukoricát lecsepegtetjük, és félrerakjuk. 2: A vöröshagymát megpucoljuk, és finomra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk és lereszeljük. 3: Olívaolajon a hagymát elkezdj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirke szárnyakat alaposan megmossuk, megtisztítjuk. Aki szereti el is vághatja több részbe a forgóknál, én nem szoktam. A zöldségeket meghámozzuk, majd karikákra vágjuk. A vö...
Elkészítési idő: 1 ó 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra. A vajat olvasszuk meg egy magas falú lábosba (nagyon könnyen kifut, így érdemes tényl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű