1 fej karfiol
2 szál sárgarépa
1 szál gyökér
2 szem krumpli
tejföl /a tálaláshoz/
só
őrölt bors
vegeta
őrölt pirospaprika
kevés étolaj
1 tojás
búzadara vagy liszt
A hozzávaló zöldségeket megtisztítom, megmosom, a répákat karikára vágom, a krumplit feldarabolom, majd a hozzávaló fűszerekkel egy edényben felteszem főni kb 2 liter vízben.
Amíg a leves fő, addig 1 tojásból grízzel, sóval elkészítem a galuskát.
Ha megfőttek a zöldségek, akkor egy vékony /híg/ rántással berántom, majd apróra beleszaggatom a galuskát. Ha van, akkor petrezselyemmel megszórom az elkészült levest.
Nem mindenki szereti tejfölösen, így a tálalásnál készítem az asztalra.
A galuska helyett apró levestésztával is készíthető.
A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A cukkininek a végeit levágjuk, a burgonyát megtisztítjuk. Mindkettőt megmossuk, majd kockákra vágjuk. A forró olajban...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst egy fazékba tesszük, hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és az egész bors szemeket. Felöntjük hideg vízzel, ízlés szerint megsózzuk, majd elkezdjük főzni. Amíg felforr,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1A húsleves alapot feltesszük forrni. Brokkoli krémleves recept II. 2Közben rózsáira szedjük a brokkolit. A nagyobb rózsákat felezzük, majd folyóvíz alatt megmossuk. Brokkoli kr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet tisztítsuk meg, vágjuk 2-3 centis kockákra. A hagymákat pucoljuk meg, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát zúzzuk össze. A paprikát mossuk meg, vágjuk kockákra. A...
Elkészítési idő: 20+35 perc Nehézség: Könnyű