menu

Családireceptkönyv.hu

Vegyes borsóleves


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 ek olívaolaj
15 dkg kolbász (füstölt)
1 közepes db vöröshagyma
2 közepes szár halványító zeller (ha friss, akkor a levele is)
2 közepes db sárgarépa
25 dkg burgonya
20 dkg felesborsó
20 kg zöldborsó
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
hirdetés

Elkészítés:


Rakjuk a felesborsót egy kis lábasba, öntsünk rá 1 liter forró vizet, forraljuk fel. Hagyjuk 2 percig főni, majd a tűzről lehúzva, lefedve hagyjuk állni 2 óra hosszat. Öntsük le a vizet róla, és öblítsük is le.
A felhevített olajon pirítsuk meg a felkarikázott kolbászt meg a kockára vágott hagymát.
Adjuk hozzá a felaprított zellert meg a sárgarépát, kevergessük, amíg kezd puhulni.
Rakjuk bele a sárgaborsót, a felkockázott krumplit, öntsük fel vízzel (1,5-2 l), sózzuk, borsozzuk.
Felforraljuk, kis lángon addig főzzük, amíg majdnem teljesen puha minden, végül hozzáadjuk a zöldborsót, és pár percig rotyogtatjuk.

Vegyes borsóleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar GULYÁSLEVES
GULYÁSLEVES

A hagymát kb. 1 cm-es kockákra vágva a zsíron megfonnyasztjuk, majd rátesszük a kb. 2 cm-es kockára vágott húst. Folyamatos kevergetés mellett addig pörköljük a húst, amíg levet ne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagyma krémleves
Fokhagyma krémleves

A vajat közepes lángon felolvasztjuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a kockára vágott szalonnát és megpirítjuk. A szalonnapörcöt kivesszük és tálalásig félretesszük. A visszamaradt zsi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
FOKHAGYMAKRÉM LEVES
FOKHAGYMAKRÉM LEVES

Egy fej fokhagymát összetörsz vajon megpirítod, majd hozzáadsz egy evőkanál lisztet pirítod és felengeded 2-3 liter vízzel. 3-4 db leveskockát dobsz bele. Fehérborssal ízesíted. Ha...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Marhahúsleves daragaluskával
Marhahúsleves daragaluskával

Az alaposan megmosott csontos húst 4 liter vízben feltesszük főni. 5 perc közepes forralás után szűrőkanállal leszedjük a habját, nagyon kis lángra állítjuk, hogy éppen csak lebegj...

Elkészítési idő: 360 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk