Családireceptkönyv.hu

Zöldséges húsgombócleves, az egyik legfincsibb leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



50 dkg darált marhahús
15 dkg rizs
1 tojás
3 répa
15 dkg borsó
1 kisebb zellergumó
1 paprika
1 hagyma
friss petrezselyemzöld
1 teáskanálnyi őrölt pirospaprika
só, bors
friss lestyán levél
0,5 dl főzőtejszín
3 evőkanál tejföl

Elkészítés:


A hagymát meghámozzuk és olajon megdinszteljük. Közben a répát és a zellert is megtisztítjuk, felszeleteljük és hozzáadjuk. Majd felöntjük vízzel és a borsót is beletesszük, fűszerezzük. A paprikát megtisztítjuk és kettévágjuk, beletesszük a levesbe. A húst a rizzsel és a tojással összedolgozzuk, fűszerezzük és gombócokat formálunk belőle, óvatosan beleengedjük a levesbe. Kis lángon főzzük, hozzáadjuk a felvagdosott zöld fűszereket is. Mikor a leves elkészült a főzőtejszínt összekeverjük a tejföllel és belekeverjük, ezzel már nem főzzük. A félbevágott paprikát kivesszük és tálalhatjuk is.

Zöldséges húsgombócleves, az egyik legfincsibb leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Supă cu găluște
Supă cu găluște

Pieptul de pui se spală și se taie cubulețe. Acestea se pun la fiert împreună cu zarzavatul întreg și puțină sare. După ce toate sunt fierte, se strecoară, lăsându-se în supă do...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Húsgombóc leves
Húsgombóc leves

A hagymát meghámozzuk és olajon megdinszteljük. Közben a répát és a zellert is megtisztítjuk, felszeleteljük és hozzáadjuk. Majd felöntjük vízzel, fűszerezzük. A paprikát megtisztí...

Elkészítési idő: 1,5-óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Borsóleves
Borsóleves

A répákat és a zellert felkockázzuk, majd kevés olajon pároljuk, pirítjuk kb 10 percig. Hozzáadjuk a zöldborsót és a petrezselymet jól átkeverjük, megsózzuk és felöntjük vízzel ame...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ízletes fokhagymakrémleves
Ízletes fokhagymakrémleves

Elkészítés A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra. A vajat olvasszuk meg egy magas falú lábosba (nagyon könnyen kifut, így érdemes tényl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk