menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldséges húsgombócleves, az egyik legfincsibb leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



50 dkg darált marhahús
15 dkg rizs
1 tojás
3 répa
15 dkg borsó
1 kisebb zellergumó
1 paprika
1 hagyma
friss petrezselyemzöld
1 teáskanálnyi őrölt pirospaprika
só, bors
friss lestyán levél
0,5 dl főzőtejszín
3 evőkanál tejföl

Elkészítés:


A hagymát meghámozzuk és olajon megdinszteljük. Közben a répát és a zellert is megtisztítjuk, felszeleteljük és hozzáadjuk. Majd felöntjük vízzel és a borsót is beletesszük, fűszerezzük. A paprikát megtisztítjuk és kettévágjuk, beletesszük a levesbe. A húst a rizzsel és a tojással összedolgozzuk, fűszerezzük és gombócokat formálunk belőle, óvatosan beleengedjük a levesbe. Kis lángon főzzük, hozzáadjuk a felvagdosott zöld fűszereket is. Mikor a leves elkészült a főzőtejszínt összekeverjük a tejföllel és belekeverjük, ezzel már nem főzzük. A félbevágott paprikát kivesszük és tálalhatjuk is.

Zöldséges húsgombócleves, az egyik legfincsibb leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirke húsleves
Csirke húsleves

A húst beletesszük egy fazék vízbe, úgy hogy a víz ellepje. Felforraljuk, majd miután felforrt, leöntjük róla a vizet. Ez után újra felengedjük vízzel az edényt, egy kicsit többel,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Tárkonyos zöldbableves
Tárkonyos zöldbableves

A répát és a zellert kockára, a zöldbabot kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. Ha nincs otthon friss zöldbab, jó a fagyasztott, vagy az üveges is. A vajon kissé megpirítjuk a lisztet, ma...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babgúlyás✓
Babgúlyás✓

olaj+hagyma--párolom+hús--párolom+fűszer+bab--vízzel felöntöm+ a végén berántom.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kapros zöldbableves
Kapros zöldbableves

Először is megpucoljuk a zöldséget, vöröshagymát, fokhagymát. Kevés zsiradékon üvegesre píritjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, az apróra vágott zöldségeket is hozzáadjuk, pár perc...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk