Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Zöldséges húsgombócleves, az egyik legfincsibb leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



50 dkg darált marhahús
15 dkg rizs
1 tojás
3 répa
15 dkg borsó
1 kisebb zellergumó
1 paprika
1 hagyma
friss petrezselyemzöld
1 teáskanálnyi őrölt pirospaprika
só, bors
friss lestyán levél
0,5 dl főzőtejszín
3 evőkanál tejföl

Elkészítés:


A hagymát meghámozzuk és olajon megdinszteljük. Közben a répát és a zellert is megtisztítjuk, felszeleteljük és hozzáadjuk. Majd felöntjük vízzel és a borsót is beletesszük, fűszerezzük. A paprikát megtisztítjuk és kettévágjuk, beletesszük a levesbe. A húst a rizzsel és a tojással összedolgozzuk, fűszerezzük és gombócokat formálunk belőle, óvatosan beleengedjük a levesbe. Kis lángon főzzük, hozzáadjuk a felvagdosott zöld fűszereket is. Mikor a leves elkészült a főzőtejszínt összekeverjük a tejföllel és belekeverjük, ezzel már nem főzzük. A félbevágott paprikát kivesszük és tálalhatjuk is.

Zöldséges húsgombócleves, az egyik legfincsibb leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Burgonyakrémleves
Burgonyakrémleves

A leveshez üvegesre pirítjuk a hagymát és fokhagymát, majd rádobjuk a kockákra vágott burgonyát és felöntjük a vízzel (vagy alaplével). Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babgulyás kicsit másképpen
Babgulyás kicsit másképpen

A hús átmossuk és felkockázzuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni. Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát felkarikázzuk, a krumplit, a karalábét felkockázzuk, a hagymát, a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Csirkebecsinált leves
Csirkebecsinált leves

A csirkeaprólékot megmosom és kis darabokra vágom. A megpucolt zöldségeket keskeny hasábokra vágom. A vöröshagymát picire metélem és felforrósított olajon üvegesre pirítom. A lángr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Köményes rántott leves
Köményes rántott leves

1: A lábasban hevítsd fel az étolajat. Forró legyen, de ne túlhevített! 2: Tedd bele a köménymagot, fokhagymát, lisztet és alaposan keverd el. 3: Ha a liszt sima és felhabzott, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk