- 200 g reszelt sajt (trappista+füstölt)
- szerecsendió
- bors
- tárkony
- 2 húsleveskocka
- 200 ml tejszín
- 40 g Rama
- 1 evőkanál liszt
◾️A margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sajtokat és a fűszereket.
◾️Fokozatosan felöntjük 1-1,5 l vízzel és hozzáadjuk a leveskockát.
◾️Felforraljuk, hozzáöntjük a tejszínt és megvárjuk, míg újra felforr.
Pirítóssal, krutonnal tálaljuk.
A rákokat megpucoljuk. (A rákhúst tegyük vissza a hűtőbe). A páncélból, fejből alaplét főzünk: olívaolajon a fejet és páncélt 2 gerezd átpréselt fokhagymával együtt megp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés menete: Mint a zöldségleveseket általában, ezt sem lesz bonyolult összedobnod. A répákat tisztítsd meg, a borsót mosd át alaposan, a hagymát pedig pucold meg és kock...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZöldbabot és a fejtett babot kuktában puhára főzzük. Rántást készítünk, amibe apróra vágott hagymát, zeller- és petrezselyemzöldet, friss tárkonyt, konzerv paradicsomot, végül fokh...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA feldarabolt hagymákat vajon üvegesre pirítjuk, megszórjuk liszttel és még egy kicsit pirítjuk, majd felöntjük a húslevessel. Fűszerezzük (só, bors, reszelt szerecsendió – ha nem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű