50 dkg sertéscomb
2 fej vöröshagyma
2 db burgonya
3 db sárgarépa
1 db fehérrépa
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 evőkanál fűszerpaprika
0,5 kávéskanál őrölt köménymag
0,5 kávéskanál őrölt bors
1 csapott mokkáskanál só
1 evőkanál Delikát ételizesítő
2 evőkanál étolaj
1 db "Gulyásleves" leveskocka
csípős Pirosarany
Az apróra vágott hagymát 2-3 evőkanálnyi felhevített olajon, közepes lángon, pirítsuk aranybarnára.
Eközben mossuk meg a sertéscombot, és vágjuk kis kockákra. Adjuk hagymához, és nagy lángon addig kevergessük, amíg a húskockák minden oldala kifehéredik. Ízesítsük Delikáttal, fűszerezzük borssal, őrölt köménnyel és zúzott fokhagymával.
Húzzuk félre a tűzről, szórjuk meg a fűszerpaprikával, keverjük el, öntsük fel egy kis vízzel, hogy majdnem ellepje a húst. Kb. 10 percenként kevergetve rövid lében pároljuk, míg a hús félig, háromnegyedig megpuhul. Adjuk hozzá a leveskockát is.
Ezalatt a burgonyát és a többi zöldséget hámozzuk, és vágjuk kis kockákra. Ha a hús már közepesen puha, adjuk hozzá a zöldségeket, a burgonya kivételével, pároljuk 2-3 percig, majd öntsük fel bő 1 liter hideg vízzel.
5-10 perc elteltével adjuk hozzá a kockázott burgonyát, kóstoljuk meg és szükség szerint ízesítsük Delikáttal, és Pirosarannyal. További 10-15 perc alatt főzzük készre a levest.
Tálalás előtt szórjuk meg finomra vágott petrezselyemlevéllel.
A babot előző este hideg vízbe áztatjuk. Másnap 2 liter hideg vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a sót, borsot, babérlevelet. Miután felforrt, közepes lángon 20 percig főzzük a bab...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Szeleteljük fel a vöröshagymát és a fokhagymát, és hagyjuk állni 5-10 percig. Közben hámozzuk meg és vágjuk fel a sütőtököt. 2. Tegyünk két evőkanál alaplevet egy közepes fő...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes1 tojás fehérjéből habot verünk. Amikor kemény, beletesszük a sárgáját. Annyi grizt adunk hozzá, hogy puha maradjon (kb. 3 evőkanálnyi). A fővő levesbe kávéskanállal kiformálva bef...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű