menu

Családireceptkönyv.hu

Savanyó káposztalé leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



A savanyított káposzta leve , már önmagában is nagyon finom , de ha levest készítünk belőle , friss disznóhúsból , ez a jó savanykás ízű leves , és a benne úszkáló húsgombócok meg a kockákra vágott húsdarabok elfogyasztása után már csak hátra kell dőlni és elmélkedni azon, hogy mi lehet a titka hogy így eteti magát ?

Elkészítés:


Egy fél liter káposztaléhez töltünk egy liter vizet és ebben odateszünk egy nagyobb fazékban , 40 dkg kockákra vágott húst , ez lehet lapocka , lehet csontos porcos rész is sőt ettől lesz finom íze a levesünknek , és persze mehet bele olyan is ami nem annyira kövéres , nem mindenki szereti a kövér húst ezért rájuk is kell gondolni , tehát vegyesen legyenek a húsok . Beledobunk egy fej hagymát , két három reszelt murkot ( sárgarépát ), egy szál petrezselyem gyökeret , 7-8 cikk fokhagymát lereszelve és egy kiskanál csombort ( borsikafű ) . Ezt addig főzzük amíg a hús megpuhul közbe a habot leszedjük ami a lé tetejére képződik .Addig 35 deka disznóhúst és 15 deka nyers szalonnát összeőrölünk , főszerezzük sóval borssal , belereszelünk 4 cikk fokhagymát , egy csipetnyi pirospaprikát és jól összegyúrjuk .Majd kis gombócokat formálunk egy lapítóra ( vágódeszka ) rakjuk őket. Amikor a hús megfőtt akkor a gombócokat szépen belerakosgatjuk a levesbe és fedő alatt takarékon tartjuk közben elkészítjük az eresztéket ( tejes habarást ) . 2 evőkanál lisztet elkeverünk 4 deci hideg tejjel és egy tojás sárgájával , majd a levesből apránként hozzámeregetve hogy az ereszték lassan felmelegedjen és ne csapódjon ki ,folytonos kevergetés közben beletöltjük a levesbe, összekeverjük ,borsozzuk és fedő alatt tartjuk a takarékon még 5-6 percet majd levesszük . Egy edényben 0,5 liter káposztalevet felmelegítünk , és a már meleg káposztalével ízlésünk szerint savanyítjuk és így forrón tálaljuk .

Savanyó káposztalé leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Burgonyaleves
Burgonyaleves

1. Olvasztott zsíron megpirítjuk az apróra vagdalt hagymát, a karikákra szeletelt sárgarépát, fehérrépát, illetve a szeletelt zellert és karalábét. 2. Megintjük egy ek liszttel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fehérboros póréhagymás tejszínes gombakrémleves
Fehérboros póréhagymás tejszínes gombakrémleves

A póréhagymát karikára vágjuk, 1 db gombát felszeletelünk, a többit felkockázzuk, a snidlinget aprítjuk. Egy fazékban olívaolajon megolvasztjuk a vajat, rátesszük a póréha...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Frankfurti leves✓
Frankfurti leves✓

olaj+hagyma-->párolom+káposzta+répa-->párolom+vízzel felöntöm+kicsi piros paprika-->só,bors+krumpli-->ha megfőtt minden bele a virsli a végén a tejfől.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
sáfrányos karfiol leves Gordon Ramsay receptje
sáfrányos karfiol leves Gordon Ramsay receptje

A tejet az alaplével, és egy csipet sáfránnyal felforraljuk. Sózzuk-borsozzuk. Közben a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és hozzáadjuk a forrásban lévő léhez. Kb. 7-8 perc al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk