30 dkg paradicsom felkockázva
30 dkg zöldbab megtisztítva, feldarabolva
1/2 szár póréhagyma finomra szeletelve
1/2 l alaplé
3 szál friss oregánó
2 dl száraz fehérbor
1/2 csokor petrezselyem
5 dkg vaj
só
bors
A hagymát és a babot a vajon megpirítom, felengedem a borral, magas lángon hagyom róla elpárologni. Rádobom az oregánót, felöntöm az alaplével és ressre főzöm. Összeforralom a paradicsommal, sózom, borsozom ha kell, és megszórom a finomra vágott petrezselyemmel.
Pirítósra merve tálalom. Vagy nem. Ahogy tetszik.
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A sárgarépát karikára, a krumplit kockára vágjuk. A gomba, ha konzerv, átmossuk, lecsepegtetjük, ha egész, akkor vékony csíkra vágjuk. A vö...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűEgy leveses fazékban kevés olajon kiolvasztom a kockára vágott húsos szalonna zsírját. A szalonnapörcöt kiszedem, a visszamaradt zsiradékban a finomra vágott hagymát rövid ideig pá...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűNagy fazékba, kb 5-6 literes, hideg vízbe föltesszük az orjacsontot, annyi vízzel, hogy ellepje.Fölforraljuk, majd vagy leöntjük ezt a levet, vagy csak leszedjük a keletkezett habo...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehézborsót, kockára vágott krumplit kicsi olajra teszed, párolod kevés vízen, sót, borsot, elég sok cukrot, de inkább apránként, zöldségzöldet apróra vágva teszel hozzá, felöntöd vízz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű