• Olaj
• Kis fej vöröshagyma
• Zöldségek: s.répa, gyökér, zeller, káposzta stb..
• Krumpli
• Arany Fácán
• Piros paprika
• Piros Arany
• Só, víz
Olajon egy kis fej hagymát zsemle barnára pirítok, teszek bele karikára vágott sárgarépát, gyökeret, zellert, káposztát, krumplit stb., apróra vágva. Megpároljuk.
Ezt követi az Arany Fácán, piros paprika, Piros Arany, másfél liter víz és a só. Ezt azután össze kell főzni.
Apró levestésztát lehet bele tenni, ha felforrt a leves. Készre főzzük.
Leves készítésére sárga hüvelyű, „cérna” nélküli vajbabot szerezzünk be. A zöldbab beszerzésénél 1-2 hüvelyt törjünk meg, ha pattanva törik, nem hajlik: friss. Az eltörésnél azt is...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMegolvasztjuk a vajat és rászórjuk a keményítőt, majd felöntjük a zöldséglével. Felforraljuk, beleszórjuk a reszelt sajtot, majd a tejszínt. Megfűszerezzük a levesünket, szerecsend...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. 2 evőkanál olajat megforrósítunk, beletesszük a zöldségeket, a hagymát, a burgonyát, végül a zöldborsót. Pároljuk, kevés sóval, borssal...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMargarint megolvassza. beleteszi a megmosott zöldséget Átpirítja Só, bors (fehér), 2 kanál lisztel éppen átpirítja kevergetés mellett. Felönti hidegvízzel, kavargatás mellett...
Elkészítési idő: 15 Nehézség: Könnyű