menu

Családireceptkönyv.hu

Húsleves/vadas/zsemlegombóc


Írta:

Elk. idő: fél vasárnap
Adag: 4 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


három hátrészes csirkecombból, 4 sárgarépával, 2 fehér répával, fél zellerrel, fél karalábéval, karfiollal, 1 gerezd fokhagymával, 1 póréhagymával, 1 paprikával, 1 paradicsommal, 1 egész burgonyával, 1 csokor petrezselyemzölddel, 10 szem egész borssal, sóval, csipet sáfránnyal

A leveshúsból:
kifőztem három kemény tojást a húspástétomhoz, és addig összeaprítottam a leveszöldségeket a vadashoz, a húst kicsontoztam, és összeaprítottam a húspástétomhoz

a tojásokat is összeaprítottam és a petrezselyem zöld csokrot is, őrölt fekete borsot, mokkáskanál fokhagyma krémet, fél tubus majonézt, 1,5 dl tejfölt, 1 evőkanál mustárt tettem az aprított hús-, és tojás pástétom alaphoz, sóval ízesítettem, és alaposan kikevertem a húspástétomot, (A leveszöldségek várják, hogy majd a vadas mártásba kerüljenek)


Az ízlés szerint fűszerezett és alaposan kikevert húspástétomot kicsumázott paprikákba és műanyag dobozba töltöttem. A paprikák a szomszédnéniékhez kerültek.


a zsemlekockákat sütőpapírra téve betettem a forró sütőbe pirulni

közben feltettem sós vízet forrni a zsemlegombócoknak, el kezdtem pirítani 0,5 dl olajon a felaprított leveszöldségeket, és aprócska lángon két csapott evőkanál kristálycukrot kezdtem pirítani a vadas mártáshoz


35 dkg finomlisztet, mokkás kanál sót, 2 egész toijást összekevertem annyi vízzel, hogy keményebb nokedli tésztát kapjak a kikevert nokedli tésztába beleszórtam a pirított zsemlekockákat, és jól elkevertem
hideg vízzel bevizezett kézzel gombócokat formáltam a masszából, és a lobogó sós vízben főztem őket 10 percig, közben megpirult a zöldség és szépen megkaramellizálódott a kristálycukor is. A pirult zöldségre rászórtam egy kanál lisztet, picit pirítottam még együtt őket, egy teáskanál pirospaprikával elkevertem, majd felöntöttem egy pohár tejföl, 3 evőkanál mustár és 4 dl húsleves keverékével. Amikor felforrt a zöldséges vadas alap 5 babérlevéllel összeforraltam, majd a langyosra hűlt karamellizálódott kristálycukorra öntöttem .
Amikor folyamatos kevergetéssel elolvad a karamellizálódott kristálycukor kóstolással utóízesíthetjük egy kis őrölt borssal, sóval, vagy amit még kíván, és a vadas mártásunk el is készült (Ez kb 10 perc). Közben a kifőtt gombócokat leszűrte

Elkészítés:


kifőztem három kemény tojást a húspástétomhoz, és addig összeaprítottam a leveszöldségeket a vadashoz, a húst kicsontoztam, és összeaprítottam a húspástétomhoz

a tojásokat is összeaprítottam és a petrezselyem zöld csokrot is, őrölt fekete borsot, mokkáskanál fokhagyma krémet, fél tubus majonézt, 1,5 dl tejfölt, 1 evőkanál mustárt tettem az aprított hús-, és tojás pástétom alaphoz, sóval ízesítettem, és alaposan kikevertem a húspástétomot, (A leveszöldségek várják, hogy majd a vadas mártásba kerüljenek)


Az ízlés szerint fűszerezett és alaposan kikevert húspástétomot kicsumázott paprikákba és műanyag dobozba töltöttem. A paprikák a szomszédnéniékhez kerültek.


a zsemlekockákat sütőpapírra téve betettem a forró sütőbe pirulni

közben feltettem sós vízet forrni a zsemlegombócoknak, el kezdtem pirítani 0,5 dl olajon a felaprított leveszöldségeket, és aprócska lángon két csapott evőkanál kristálycukrot kezdtem pirítani a vadas mártáshoz


35 dkg finomlisztet, mokkás kanál sót, 2 egész toijást összekevertem annyi vízzel, hogy keményebb nokedli tésztát kapjak a kikevert nokedli tésztába beleszórtam a pirított zsemlekockákat, és jól elkevertem
hideg vízzel bevizezett kézzel gombócokat formáltam a masszából, és a lobogó sós vízben főztem őket 10 percig, közben megpirult a zöldség és szépen megkaramellizálódott a kristálycukor is. A pirult zöldségre rászórtam egy kanál lisztet, picit pirítottam még együtt őket, egy teáskanál pirospaprikával elkevertem, majd felöntöttem egy pohár tejföl, 3 evőkanál mustár és 4 dl húsleves keverékével. Amikor felforrt a zöldséges vadas alap 5 babérlevéllel összeforraltam, majd a langyosra hűlt karamellizálódott kristálycukorra öntöttem .
Amikor folyamatos kevergetéssel elolvad a karamellizálódott kristálycukor kóstolással utóízesíthetjük egy kis őrölt borssal, sóval, vagy amit még kíván, és a vadas mártásunk el is készült (Ez kb 10 perc). Közben a kifőtt gombócokat leszűrte

Trükkök, tippek, praktikák:


Húsleves, majd a húsleves husijából: pástétom, a zöldségekből vadas, s hozzá zsemlegombóc.

Hétvégi menűnek kíváló és takarékos !!!!

Húsleves/vadas/zsemlegombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Francia hagymaleves
Francia hagymaleves

A fokhagymát apró kockákra, a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk; a vajon és az olívaolajon lassú tűzön megdinszteljük. Meghintjük két evőkanál liszttel, párszor megke...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandr
Tejszínes Fokhagymakrémleves
Tejszínes Fokhagymakrémleves

1. A fokhagymát lereszeljük, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd felengedjük fél liter alaplével (leveskockából is csinálhatjuk). Fehér borssal és sóval íze...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Csirkeraguleves
Avatar Kraus Henrietta Kedvelnék
Csirkeraguleves

Lábasban felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Felönt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Legényfogó leves
Legényfogó leves

Az olajon aranybarnára pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk az apró kockákra vágott húst. Fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén apróra darabolt sárga- és fehér...

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk