menu

Családireceptkönyv.hu

Zellerkrémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
• 1 nagy fej zellergumó
• 5 dkg vaj
• 3 szál újhagyma
• 2 dl főzőtejszín
• 1 liter húsleves - kockából is jó
• só, frissen őrölt bors

Elkészítés:


Végy elő egy levesfőzésre alkalmas lábast, karikázd fel a hagymát, majd olvaszd fel a vajat, és egy kicsit dinszteld meg rajta. A zellergumót tisztítsd meg, vágd közel egyforma méretű, apró kockákra, add a hagymás-vajas keverékhez, sózd és borsozd, majd öntsd fel a húslevessel.
Közepes lángon addig főzd, amíg a zellerdarabokat már könnyen szét tudod nyomni egy villával. Ha elérték ezt az állapotot, botmixerrel turmixold péppé az egészet, majd add hozzá a tejszínt. Kevergesd egy-két percig, majd zárd el a gázt, és már tálalhatod is a levest.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.femina.hu/recept/izletes_zellerkremleves

Fokhagymás pirítóskockákkal, jól megpirított baconszeletekkel vagy valamilyen keményebb sajt darabkáival igazán ízletes.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldbableves
Zöldbableves

A zöldbabot vegetás vízben előfőzöm.ha félig puha,hozzáteszem a többi zöldséget és a kolbászt is Készre főzöm és tejszínnel felengedem Vagy lisztes tejföllel,ha az van kéznél

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brokkolikrémleves
Brokkolikrémleves

Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! A va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Köménymag leves
Köménymag leves

Az olajból és a lisztből aranyszínű rántást készítek. Rászórom a köménymagot, picit pirítom. Leveszem a tűzről, megszórom paprikával, jól összekeverem. Visszateszem a tűzre, felön...

Elkészítési idő: 30 per
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Harcso-leves dióval
Harcso-leves dióval

A finomra vágott hagymát lábasba tesszük, hozzáadjuk az olajat, lefedjük és pároljuk, időnként megkevergetve, hogy a hagyma le ne égjen. A zúzott diót és a koriander zöldjét összek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk