Családireceptkönyv.hu

Zellerkrémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
• 1 nagy fej zellergumó
• 5 dkg vaj
• 3 szál újhagyma
• 2 dl főzőtejszín
• 1 liter húsleves - kockából is jó
• só, frissen őrölt bors

Elkészítés:


Végy elő egy levesfőzésre alkalmas lábast, karikázd fel a hagymát, majd olvaszd fel a vajat, és egy kicsit dinszteld meg rajta. A zellergumót tisztítsd meg, vágd közel egyforma méretű, apró kockákra, add a hagymás-vajas keverékhez, sózd és borsozd, majd öntsd fel a húslevessel.
Közepes lángon addig főzd, amíg a zellerdarabokat már könnyen szét tudod nyomni egy villával. Ha elérték ezt az állapotot, botmixerrel turmixold péppé az egészet, majd add hozzá a tejszínt. Kevergesd egy-két percig, majd zárd el a gázt, és már tálalhatod is a levest.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.femina.hu/recept/izletes_zellerkremleves

Fokhagymás pirítóskockákkal, jól megpirított baconszeletekkel vagy valamilyen keményebb sajt darabkáival igazán ízletes.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: valéria
Palócleves
Palócleves

elkészítés A hagymát apróra vágjuk, a zsíron üvegesre dinszteljük. Pirospaprikát szórunk rá. Fontos, hogy sűrű pörköltet kapjunk, mert akkor lesz a leves megfelelően karakteres...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
erdélyi fejtettbab leves
erdélyi fejtettbab leves

Ha csontlevet használunk, legelőször a csontot tesszük fel körülbelül 1 liter vízben. A fejtett babot megmossuk és körülbelül 3/4 liter vízben feltesszük főni. A babbal...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Boros almaleves
Boros almaleves

Meghámozzuk az almát, eltávolítjuk a magházát, és kisebb darabokra szeleteljük a gyümölcsöt. Fazékba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a kardamomot, a citrom-karikát, felöntjük a borra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Gazpacho Barcelonából
Gazpacho Barcelonából

1. A paradicsomot meghámozzuk. Ha igazán jó, érett, illatos paradicsommal dolgozunk, könnyen lejön a héja egy éles kés segítségével. 2. Az uborkát szintén meghámozzuk, a hagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk