Családireceptkönyv.hu

GULYÁS LEVES GAZDAGON


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg sertéshús (vagy marhahús)
15 dkg leveszöldség
50 dkg burgonya,
2 fej hagyma,
só, pirospaprika, köménymag, őrölt bors, majoránna,
2 evőkanál olaj,
víz,

Elkészítés:


Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, levéve a tűzről beletesszük a pirospaprikát, borsot, köménymagot (hogy az emésztést elősegítse), majoránnát, és sót ízlés szerint, és ezeket összekeverjük, majd a felkockázott húst megforgatjuk benne, és ismét feltesszük a tűzre. Fehéredésig pirítjuk, de vigyázunk, hogy a pirospaprika ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és hagyjuk fedő alatt főni.

Amíg a hús megfő, addig elkészítjük a csipetkét.

Csipetke (Háztartási robotgép darabolójával készül)
5 evőkanál liszt, só, 1 egész tojás (ha kicsi a tojás, akkor még 1 kávéskanál víz is kell hozzá) összedolgozzuk kézzel, vagy daraboló géppel. Hozzáadunk még 2 evőkanál lisztet, hogy ne ragadjon össze, és csipetke nagyságura aprítjuk fel. Célszerű a daraboló gépbe egyszerre 4-5 nagy cseresznye nagyságú gombócot daraboltatni, mert így egyenletesebb lesz a csipetke, és nem erőltetjük meg a gépet sem. Lisztezett tányérra tesszük kicsit száradni, amíg a levesbe belefőzzük.

A hús puhulni kezd, akkor a megtisztított leveszöldséget karikára vágva beletesszük, és a kockára vágott burgonyát is. Az egészet felöntjük vízzel a kívánt mennyiségűre + 1deci, mert a csipetke is felveszi a folyadékot. Amikor már majdnem kész, a csipetkét is belefőzzük. Addig forraljuk, amíg a csipetke is megpuhult. Ha szükséges, még a sót pótolhatjuk, és erős paprikával pikánssá tehetjük a levest.

GULYÁS LEVES GAZDAGON

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bableves csipetkével-babgulyás
Bableves csipetkével-babgulyás

A babot előző este beáztatni, majd másnap leönteni róla a vizet, egy edénybe tenni és felönteni jól vízzel. A zöldségfélét megtisztítani és felkarikázni majd a levesbe tenni. Hoz...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gulyás leves
Gulyás leves

A húst megmosom, leszárítom, és 2-3 cm-es egyforma kockákra vágom. A megtisztított burgonyát ugyancsak kockákra, a zöldséget pedig vékony karikákra metélem. A megmosott, kicsumázot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Karalábé leves tárkonyos húsgombóccal
Karalábé leves tárkonyos húsgombóccal

A hagymát vágd nagyon apróra, kevés olajon vagy zsíron dinszteld meg, add hozzá a tosztított kockára vágott zöldségeket, kevergetve pirítsd át. Sózd, borsozd és öntsd fel a vízzel...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk