1 liter húsleves
50 dkg cukkini
4 ek vaj
1 csokor újhagyma
1 tk barnacukor
4 ek fehérbor
2 dl tejszín
só, bors, szerecsendió
1 csokor petrezselyem
4 dkg dióbél
A cukkini belsejét kikaparjuk, felkarikázzuk. Forró vajon megfonnyasztjuk
a hagymát, majd rádobjuk a cukkinit és megpirítjuk. Meghintjük cukorral, karamellizáljuk. Rálocsoljuk a bort, felforraljuk, majd felöntjük az alaplével. 15 percig főzzük közepes lángon.
Dúsítjuk tejszínnel, majd botmixerrel pürésítjük és ízesítjük a fűszerekkel. Dióval tálaljuk.
Először az olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Hozzákavarjuk a pirospaprikát, és rögtön felöntjük egy kevés vízzel, majd lassú tűzön kavargatjuk kicsit, míg besűrűsöd...
Elkészítési idő: 25perc Nehézség: Könnyű1. A karfiolt jól megmosva szedd szét rózsáira, s tedd gyengén megsózott, főzővízbe. Fedetlenül főzd puhára. 2. 1 evőkanál zsírból és egy csapott evőkanál lisztből csinálj hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tyúkot 5-6 liter hideg vízben feltesszük főni. A keletkező habját leszedjük. Beletesszük a megtisztított, egyben hagyott fehér- és sárgarépát, a vöröshagymát, a zellert, a gombát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 evőkanál forró zsiradékon megdinsztelem a vöröshagymát, majd benne a fokhagymát. Rádobom a gombát, a zöldséget, a kakukkfüvet, borsozom, sózom, és erős hőmérsékleten megvárom, am...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű