1 zellergumó
30 dkg édesburgonya
1 póréhagyma
2 dl tejföl
2 dl főzőtejszín
olívaolaj
só, bors
tárkony
A zellert és a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és annyi vizet öntünk rá ami ellepi. Sózzuk és puhára főzzük. Közben a póréhagymát apróra vágjuk és olívaolajon megdinszteljük. Mikor átsült, kiszedjük, hogy ne szívja magába a zsiradékot. Ha a zeller és a burgonya is puhává főtt, leöntjük róla a vizet és pépesítjük. A tejfölt és a főzőtejszínt hozzáadjuk a fűszerekkel együtt és újra összekeverjük, visszamelegítjük. Ezután belekeverjük a sült póréhagymát és már tálalhatjuk is.
Az feldarabolt zöldségeket egy kis olajra teszed, meghinted csipetnyi cukorral (ez hozza ki a zöldségek finom ízét), vegetával, pici borssal és teszel rá két babérlevet. Picit együ...
Elkészítési idő:A vöröshagymát kockaformára fölvágjuk és kevés ét olajon megpiritjuk dinszteljük. Amikor már szép a szine akkor a földarabolt fokhyamát is hozzáadjuk jol össze keverjük annyi elég...
Elkészítési idő:A bacont apró kockákra daraboljuk, majd jó ropogósra sütjük. Egy keveset kiveszünk belőle, ezt fogjuk majd díszítéshez használni. Hozzáadjuk az apróra darabolt vöröshagymát és fok...
Elkészítési idő: 35 perc