1 nagy vagy két kisebb tök kikapart belseje magostól,
leveszöldségek (mint a húsleveshez),
só,
ételízesítő,
pici őrölt bors,
pici pirospaprika,
1 csokor petrezselyem
1-2 szál lestyán (elhagyható)
A tök belét hideg (!!!!!!) vízbe teszem, bele a petrust, kevés sót, ételízesítőt. Forrás után 10 percig főzni hagyom. Leszűröm, a levet visszateszem, bezöldségezem, puhulásig főzöm.
Jó étvágyat!
1 evőkanálnyi zsíron megdinszteltem két fej apróra vágott lilahagymát, amit fűszereztem frissen őrölt tarkaborssal és 1 tk ételízesítővel (ami helyettesíthető sóval). Tíz perc elte...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA szalonnát felkockázzuk, kipirítjuk a zsírját, majd megfonnyasztjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát. A kockákra vágott vaddisznócombot rátesszük, s hozzáadjuk az apróra vagdal...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Hozzáadjuk a felaprított répákat, zöldborsót, sózzuk és lefedve 10 percig pároljuk. A húst vékony csí...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűKevés forró zsíradékba beleszórjuk a lisztet, majd mérsékelt tűzön, gyakorta kevergetve pirítjuk. (Így lesz a rántás világos, aranysárga, vagy barna.) Ha nem zsírral, hanem olajjal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű