Családireceptkönyv.hu

Tökbél húsleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagy vagy két kisebb tök kikapart belseje magostól,
leveszöldségek (mint a húsleveshez),
só,
ételízesítő,
pici őrölt bors,
pici pirospaprika,
1 csokor petrezselyem
1-2 szál lestyán (elhagyható)

Elkészítés:


A tök belét hideg (!!!!!!) vízbe teszem, bele a petrust, kevés sót, ételízesítőt. Forrás után 10 percig főzni hagyom. Leszűröm, a levet visszateszem, bezöldségezem, puhulásig főzöm.

Jó étvágyat!

Tökbél húsleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
ÉDESBURGONYA KRÉMLEVES
ÉDESBURGONYA KRÉMLEVES

1 evőkanálnyi zsíron megdinszteltem két fej apróra vágott lilahagymát, amit fűszereztem frissen őrölt tarkaborssal és 1 tk ételízesítővel (ami helyettesíthető sóval). Tíz perc elte...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Csomboros, savanyú káposztás vaddisznó-raguleves
Csomboros, savanyú káposztás vaddisznó-raguleves

A szalonnát felkockázzuk, kipirítjuk a zsírját, majd megfonnyasztjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát. A kockákra vágott vaddisznócombot rátesszük, s hozzáadjuk az apróra vagdal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Laura
Tejszínes, tárkonyos csirkeragu leves
Tejszínes, tárkonyos csirkeragu leves

A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Hozzáadjuk a felaprított répákat, zöldborsót, sózzuk és lefedve 10 percig pároljuk. A húst vékony csí...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Rántás készítése
Rántás készítése

Kevés forró zsíradékba beleszórjuk a lisztet, majd mérsékelt tűzön, gyakorta kevergetve pirítjuk. (Így lesz a rántás világos, aranysárga, vagy barna.) Ha nem zsírral, hanem olajjal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk