Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gyöngytyúk leves


Írta:

Elk. idő: kb. 4 óra
Adag: 4-5fó
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 egész gyöngytyúk
répa, petrezselyem gyökér, ételízesítő, bors, reszelt szerecsendió, 1 fej hagyma, petrezselyem, 1/4 karalábé, 4-5 egész bors

Elkészítés:


A bontott tyúkot felteszem annyi vízzel főni, amennyi ellepi. Fűszerezem ételízesítővel, szerecsendióval, egy fél kávéskanál kurkumával, beleteszem az egész borsot. Kb. 1,5-2 órát főzöm, a levet néha pótolom. Ha már puha a hús, a felkarikázott zöldségeket is hozzáadom, a hagymát egészben teszem bele, és még főzöm 1-1,5 órát. a főzés vége előtt 1/4 órával megszórom aprított petrezselyemmel. Ha szükséges, még fűszerezem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tárkonyos gombaleves
Tárkonyos gombaleves

Olajon megdinszteljük a hagymát. Ezután belerakjuk a felszeletelt vagy konzerves gombát (én mondjuk mindig friss gombából készítem). Kicsit összerottyantjuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldséges erőleves
Zöldséges erőleves

Tetszés szerint feldaraboljuk a megtisztított sárga- és fehérrépát, majd olajon addig dínszteljük, amíg az olaj át nem veszi a sárgarépa színét. Ekkor felölntjük másfél liter forr...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kapros zöldbableves
Kapros zöldbableves

Először is megpucoljuk a zöldséget, vöröshagymát, fokhagymát. Kevés zsiradékon üvegesre píritjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, az apróra vágott zöldségeket is hozzáadjuk, pár perc...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Csirkecsorba
Csirkecsorba

feltesszük főni a csirkehúst az egészben hagyott hagymával és fokhagymával a zöldségeket megtisztítjuk és kockára vágjuk, kevés olajon 5 percig kevergetjük amikor a hús félig meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk