1 egész gyöngytyúk
répa, petrezselyem gyökér, ételízesítő, bors, reszelt szerecsendió, 1 fej hagyma, petrezselyem, 1/4 karalábé, 4-5 egész bors
A bontott tyúkot felteszem annyi vízzel főni, amennyi ellepi. Fűszerezem ételízesítővel, szerecsendióval, egy fél kávéskanál kurkumával, beleteszem az egész borsot. Kb. 1,5-2 órát főzöm, a levet néha pótolom. Ha már puha a hús, a felkarikázott zöldségeket is hozzáadom, a hagymát egészben teszem bele, és még főzöm 1-1,5 órát. a főzés vége előtt 1/4 órával megszórom aprított petrezselyemmel. Ha szükséges, még fűszerezem.
Melegítsük olajat egy nagy lábasban, majd pirítsuk meg rajta a fokhagymát. Pucoljuk meg zöldségeket, kockázzuk, tegyük bele a lábasba, majd öntsük fel a zöldséglevessel és a tejjel...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűAz olajon megfuttatjuk a felaprított fokhagymát (3 nagyobb gerezd). Rászórjuk a felkockázott, megtisztított zellert (két közepes darab). Hozzáadjuk a fűszereket, leve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA MAGGI Tárkonyos raguleves-t 0,5 l hideg vízhez és 0,25 l tejhez keverjük. Forrástól számított 10 percig állandó keverés mellett főzzük, majd félretesszük. A csirkeaprólékot puhá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 dl vizet a húsleves kockával felteszek főni. A sajtot lereszelem, 1 dl vízzel, liszttel, a zúzott hokhagymával és a tejöllel jól elkeverem. két jó csipet borsot teszek bele. A ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű