menu

Családireceptkönyv.hu

Curry-s lencseleves


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


120 g lencse

4 dl víz

1 teáskanál őrölt kömény

1 teáskanál olívaolaj

1 nagy fej vöröshagyma (apróra vágva)

1 gerezd zúzott fokhagyma

fél teáskanál chili por

15 g reszelt gyömbér

fél teáskanál curry por

fél teáskanál só (elhagyható)

120 g paradicsom

4 dl húsleves alaplé

30 g felaprított friss fűszernövény, plusz egy kevés a díszítéshez

Frissen őrölt fekete bors (ízlés szerint)

1 pohár alacsony zsírtartalmú görög joghurt

Elkészítés:


Egy fazékba vizet teszünk, majd ebben felforraljuk a lencsét. Majd alacsonyabb fokozatra kapcsoljuk a tűzhelyet és lassú tűzön 40 percig főzzük, amíg a lencse teljesen meg nem puhul. Közben egy másik fazékban közepes hőfokon 1 perc alatt illatosra pirítjuk a köményt. Jöhet bele az olívaolaj és a hagyma, majd 3-4 percig fonnyasztjuk a hagymát. Beleszórjuk a fokhagymát, a chilit, a gyömbért, a curry-t és ha használunk sót, akkor azt, majd 1 percig kevergetés közben összefőzzük őket. A paradicsomot is hozzáadjuk, 3-5 percig főzzük így, amíg a paradicsom meg nem puhul. Ekkor belekeverjük a főtt lencsét, a főzővizével együtt, valamint a húslét, majd lassú tűzön 10 percig főzzük a levesünket. Belekeverjük a fűszernövényeket. Frissen őrölt fekete borssal ízesítjük. Leveses tálakba kanalazzuk, majd egy kanál joghurttal és fűszernövényekkel díszítjük.

Curry-s lencseleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Alaplé - csirke
Alaplé - csirke

A megmosott csontos csirkehúst néhány darabba vágjuk, és egy nagyobb fazékba tesszük. A megtisztított gyökérzöldségeket durvára vágjuk, ezek is mehetnek a lábasba....

Elkészítési idő: 175 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos raguleves
Tárkonyos raguleves

Forró olajon kevergetve párolni kezdjük az apróra vágott zöldségeket (tetszés szerint), majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a feldarabolt csirkeszárnyat,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csicseriborsó leves baconnel
Csicseriborsó leves baconnel

A csicseriborsót előző este áztassuk be annyi vízbe, hogy bőven ellepje (konzerv csicseriborsóval is készíthetjük, azt viszont nem kell beáztatni). Főzés előtt a vizet öntsük le a...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tárkonyos ragu leves
Tárkonyos ragu leves

A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát szintén. A zöldségeket tetszőlegesen aprítjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, és a vöröshagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk