Családireceptkönyv.hu

Rácgulyás 4-6 személyre


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg sertéscomb
25 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
3 zöldpaprika
2 paradicsom
2 dl tejföl
2 evőkanál zsír
bors

A felforrósított zsiradékon pirítsd sárgára az apróra vágott hagymát, tedd bele a felkarikázott
zöldpaprikát, majd néhány perc múlva a megtisztított, felnegyedelt paradicsomot. Ha már az
is mepirult egy kissé, akkor mehet bele a felkockázott hús. Ha már fehéredik, öntsd fele annyi
vízzel, amennyi ellepi, és lassú forralással főzd. Amikor már majdnem puha, add hozzá a
megmosott rizst, s pótollj hozzá annyi forró vizet, hogy azt is ellepje. Borsozd, sózd és lassú
tűzön főzd, míg a rizs meg nem puhul. Tálalás előtt keverd hozzá a tejfölt.Ha maradék párolt
rizst használsz, azt akkor tedd bele, amikor a hús már puha. Ekkor természetesen nem kell
feltölteni vízzel, s zárásnak elég egy alapos összeforralás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csorba leves húsgombóccal
Csorba leves húsgombóccal

jól megmosott húst főni tesszük, lehabozzuk. A zöldséget, a hagymát apróra vágjuk és a léhez adjuk. Beleöntjük a paradicsomlevet és a tejfölt. Ha puhára főtt a hús és a zöldség s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Fokhagymakrémleves
Fokhagymakrémleves

Az apróra vágott fokhagymát, és vöröshagymát megdinszteljük az olíva olajon. Sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a lisztet - de nem pirítjuk le! -, majd folyamatos kevergetés mellett fel...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bableves
Bableves

A babot előző este átválogatjuk, átöblítjük és hideg vízbe áztatjuk. Másnap a füstölt hússal együtt fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel (teatojásban) beletesszük a szemes bo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Réka
Fűszeres csicseriborsó leves
Fűszeres csicseriborsó leves

Fűszeres csicseriborsó leves 2016. október 6., csütörtök Amikor kislány voltam, nagyon sokszor étkeztem a nagyszüleimnél, mindegy, hogy tél volt vagy nyár, hétvége vagy hétkö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk