Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Rácgulyás 4-6 személyre


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg sertéscomb
25 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
3 zöldpaprika
2 paradicsom
2 dl tejföl
2 evőkanál zsír
bors

A felforrósított zsiradékon pirítsd sárgára az apróra vágott hagymát, tedd bele a felkarikázott
zöldpaprikát, majd néhány perc múlva a megtisztított, felnegyedelt paradicsomot. Ha már az
is mepirult egy kissé, akkor mehet bele a felkockázott hús. Ha már fehéredik, öntsd fele annyi
vízzel, amennyi ellepi, és lassú forralással főzd. Amikor már majdnem puha, add hozzá a
megmosott rizst, s pótollj hozzá annyi forró vizet, hogy azt is ellepje. Borsozd, sózd és lassú
tűzön főzd, míg a rizs meg nem puhul. Tálalás előtt keverd hozzá a tejfölt.Ha maradék párolt
rizst használsz, azt akkor tedd bele, amikor a hús már puha. Ekkor természetesen nem kell
feltölteni vízzel, s zárásnak elég egy alapos összeforralás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyors gulyás húsgombóccal
Gyors gulyás húsgombóccal

Tisztítsuk meg a leveszöldségeket, és a burgonyát. Vágjuk kis kockákra, majd a zöldségeket (a krumpli kivételével) alacsony-közepes lángon, időnként kevergetve, 1 teáskanálnyi Deli...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ibolya
Fiatalító tavaszi leves a reteklevél levese
Fiatalító tavaszi leves a reteklevél levese

A hagymát megtisztítom megmosom, darabolom,és az olíva olajon megfuttatom a megmosott apróra vágott medvehagyma leveleket is hozzáadom, továbbá a mosott átválogatott friss zseng...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gombaleves Iránból
Gombaleves Iránból

A leveshez a gombát megtisztítottam, a tönkjét kitörtem, a szokásos módon negyedekbe vágtam, majd felszeleteltem(kissé vastagabbakra). Feltettem a teafőzőt a tűzre. Kifacsartam ké...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Köményes-rántott leves
Köményes-rántott leves

A lábasban hevítsd fel az étolajat. Forró legyen, de ne túlhevített! Tedd bele a köménymagot, fokhagymát, lisztet és alaposan keverd el. Ha a liszt sima és felhabzott, azonna...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk