menu

Családireceptkönyv.hu

Rácgulyás 4-6 személyre


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg sertéscomb
25 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
3 zöldpaprika
2 paradicsom
2 dl tejföl
2 evőkanál zsír
bors

A felforrósított zsiradékon pirítsd sárgára az apróra vágott hagymát, tedd bele a felkarikázott
zöldpaprikát, majd néhány perc múlva a megtisztított, felnegyedelt paradicsomot. Ha már az
is mepirult egy kissé, akkor mehet bele a felkockázott hús. Ha már fehéredik, öntsd fele annyi
vízzel, amennyi ellepi, és lassú forralással főzd. Amikor már majdnem puha, add hozzá a
megmosott rizst, s pótollj hozzá annyi forró vizet, hogy azt is ellepje. Borsozd, sózd és lassú
tűzön főzd, míg a rizs meg nem puhul. Tálalás előtt keverd hozzá a tejfölt.Ha maradék párolt
rizst használsz, azt akkor tedd bele, amikor a hús már puha. Ekkor természetesen nem kell
feltölteni vízzel, s zárásnak elég egy alapos összeforralás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Csirkeraguleves zöldbabbal és tárkonnyal
Csirkeraguleves zöldbabbal és tárkonnyal

1. lépés Egy fazékban kacsazsíron megdinszteljük a vöröshagymát apróra vágva, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellet, lepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. 2. lépés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Krémleves sült fokhagymából
Krémleves sült fokhagymából

Keresztben félbevágjuk a fokhagymafejeket. Fölolvasztjuk a 2 dkg vajat. A vágott felületével lefelé beletesszük a fokhagymát, lassú tűzön megpirítjuk, és hozzáadunk 1 dl vizet. For...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar GAZDAG HÚSLEVES
GAZDAG HÚSLEVES

A húsokat és csontokat megmosom, a zöldségeket megpucolom, a zöldeket összekötöm. A megfelelő nagyméretű fazékba a húst és a disznó- valamint marhacsontokat felteszem főni annyi hi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egyszerű karalábéleves nokedlivel
Egyszerű karalábéleves nokedlivel

A karalábét és a krumplit kockára vágjuk, a hagymákat aprítjuk. Egy lábasban olajon előbb a hagymákat megdinszteljük, majd beletesszük a karalábét és a krumplit is, rövid ideig pá...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk