bab
• Babot előző nap beáztatni hideg vízbe,
• Bab, füstölt oldalas vagy tarja, főzni,
• bele: sárgarépa, fehérrépa, zellerlevél, hagyma egészben,
• ha puha: rántás: zsiradék, liszt, fokhagyma, zöldpetrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, majoránna, pirospaprika, levesbe, felforralom,
• bele: marhahúsleves kocka, csipetke vagy tészta.
Az előkészítései folyamatok két fázisból állnak: először is a lencsét egy bő fél napra beáztatjuk, hogy puha legyen és megszívja magát. Második körben a szalonnát, a zöldségeket, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymakrémleves elkészítéséhez a hagymát megtisztítjuk és felvágjuk, a fokhagymát pedig felaprítjuk. Egy közepes méretű fazékban a felforrósított olajon üvegesre pároljuk a kétf...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagmát felcsíkozzuk, a margainom medinszteljük, majd beletesszük a paradicsom pürêt, jól elkavarjuk. Felöntjük a csontlével, megsózzuk, beletesszük a csíkokta vágott uborkát, kap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára vágott hagymát feltesszük a zsíron párolni, majd hozzátesszük a húst is. Kevergetve sütjük, amíg a húsból adódott víz elpárolog. Közben természetesen sózzuk. Ha lesült ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes