bab
• Babot előző nap beáztatni hideg vízbe,
• Bab, füstölt oldalas vagy tarja, főzni,
• bele: sárgarépa, fehérrépa, zellerlevél, hagyma egészben,
• ha puha: rántás: zsiradék, liszt, fokhagyma, zöldpetrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, majoránna, pirospaprika, levesbe, felforralom,
• bele: marhahúsleves kocka, csipetke vagy tészta.
1. A borsót kifejtjük, de a héját nem dobjuk el, félretesszük. 2. A borsóhéjat alaposan megmossuk, és kicsivel több vízben, mint ami ellepi, feltesszük főni. Forrástól számított 1...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűOlvasztott zsíron üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát. Ha kész, hozzáadjuk a kockázott sütőtököt, az átmosott vörös lencsét, gyömbért és átforgatjuk. Hozzáöntjük a fél li...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zsenge csalánleveleket megmossuk és forró vízzel leforrázzuk. 2. A szalonnát kockára vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, a szalonnapörcöket tányérra szedjük, a zsír felét letöltjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelaprítom a hagymát, 1 evőkanál vajon megpárolom. Fekockázom a zellert és a burgonyát, hozzáteszem a hagymához, és annyi vízzel felöntöm, hogy ellepje. Beleteszem a fűszereket, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű