• 30 dkg sóska
• 3-4 dl víz
• stevia
• csipet só
• étkezési keményítő
1. Miután a friss sóskaleveleket alaposan leöblítettük hideg vízzel, beletesszük egy lábasba. Kevés vizet (kb.3 dl-t) öntün alá, csipet sót szórunk bele, 10. 12 csepp steviával édesítjük, és megfőzzük.
2. Mikor a levelek összeestek, láthatjuk, hogy elegendő- e a víz mennyisége. Ha kevésnek találjuk önthetünk még hozzá.
3. Egy kistálba 3-4 evőkanál hideg vizet teszünk, és belerakunk 2 evőkanál étkezési keményítőt. Sűrű keverés mellett a forrós sóskához adjuk. 1-2 percig forraljuk.
4. Levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük.
Levesgyönggyel vagy reszelt trappista sajttal tálaljuk.
1. A tyúkot megmossuk, majd egészben egy akkora fazékba tesszük, amibe majd a többi hozzávaló is belefér. Kb. 3,5 liter hideg vízzel leöntjük, nagy lángon fölforraljuk, és habját s...
Elkészítési idő: 150 min Nehézség: Könnyű1. Olíva olajon a vegetát megdinsztelem, majd hozzáadom a gombát. (Ha száraz kevés vizet adok hozzá) 2. Mikor félig megpuhult a gomba mehet hozzá a sárgarépa + fél csomag Ázsia f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felolvasztott vajban a felkockázott hagymát üvegesre sütjük. A fokhagyma gerezdeket négybe vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, és együtt pároljuk. Hozzáadjuk a lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hús átmossuk és felkockázzuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni. Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát felkarikázzuk, a krumplit, a karalábét felkockázzuk, a hagymát, a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű