• 30 dkg sóska
• 3-4 dl víz
• stevia
• csipet só
• étkezési keményítő
1. Miután a friss sóskaleveleket alaposan leöblítettük hideg vízzel, beletesszük egy lábasba. Kevés vizet (kb.3 dl-t) öntün alá, csipet sót szórunk bele, 10. 12 csepp steviával édesítjük, és megfőzzük.
2. Mikor a levelek összeestek, láthatjuk, hogy elegendő- e a víz mennyisége. Ha kevésnek találjuk önthetünk még hozzá.
3. Egy kistálba 3-4 evőkanál hideg vizet teszünk, és belerakunk 2 evőkanál étkezési keményítőt. Sűrű keverés mellett a forrós sóskához adjuk. 1-2 percig forraljuk.
4. Levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük.
Levesgyönggyel vagy reszelt trappista sajttal tálaljuk.
A dinnyét kimagozzuk, feldaraboljuk és a turmixgépbe tesszük. Adunk hozzá zöldcitrom-levet és kevés vizet, majd simára turmixoljuk. Ha nem elég híg, még egy kevés vizet teszünk hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, majd az edénybe rakjuk. Rátesszük a megpucolt zöldségeket. Felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje és fűszerezzük. Ha elkezd forrni, visszavesszük a gázt anny...
Elkészítési idő: 2,5 h Nehézség: KözepesA hagymát, fokhagymát olajon megpárolni. Èdesburgonyát elöfözni. A zellert, újhagymát feldarabolva a hagymához tenni, édesburgonyát darabolva hozzátenni, felönteni zöldségleves a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA káposztát csíkokra vágjuk, majd vízbe tesszük a karikára vágott burgonyával együtt. Ízesítjük a köménnyel, sóval és borssal. Ha a káposzta félig megfőtt, pirospaprikás rántást...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű