• 30 dkg sóska
• 3-4 dl víz
• stevia
• csipet só
• étkezési keményítő
1. Miután a friss sóskaleveleket alaposan leöblítettük hideg vízzel, beletesszük egy lábasba. Kevés vizet (kb.3 dl-t) öntün alá, csipet sót szórunk bele, 10. 12 csepp steviával édesítjük, és megfőzzük.
2. Mikor a levelek összeestek, láthatjuk, hogy elegendő- e a víz mennyisége. Ha kevésnek találjuk önthetünk még hozzá.
3. Egy kistálba 3-4 evőkanál hideg vizet teszünk, és belerakunk 2 evőkanál étkezési keményítőt. Sűrű keverés mellett a forrós sóskához adjuk. 1-2 percig forraljuk.
4. Levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük.
Levesgyönggyel vagy reszelt trappista sajttal tálaljuk.
A hagymát és fokhagymát üvegesre pirítsd a zsíradékon, öntsd fel az alaplével, főzd fél órán keresztül, tedd bele a fűszereket, főzd még negyed órát, tejföllel habard, pirított ken...
Elkészítési idő: 30 percA brokkolit rózsáira bontjuk, a krumplit megpucoljuk és felaprítjuk, bő 1 liter sós vízben megfőzzük. Utána botmixerrel pürésítjük, felöntjük a tejszínnel, fűszerezzük, beletesszü...
Elkészítési idő: 30 perc1. A fokhagymát megpucoljuk, darabokra vágjuk és kevés olajon kissé lepirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, kavargatva tovább pirítjuk, majd felöntjük a húsalaplével. 2. A krumplit m...
Elkészítési idő: