Családireceptkönyv.hu

Savanyú krumplileves


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg füstölt tarja (bármilyen füstölt hús)
8 közepes db burgonya
4 db babérlevél
1 ek fűszerpaprika
1 evőkanál liszt
1 közepes fej vöröshagyma
2 dl tejföl

Elkészítés:


A füstölt húst felkockázzuk és vízben megfőzzük. Beledobunk egy fej hagymát és a babérleveleket.
Ha a hús megpuhult, hozzátesszük a felkockázott burgonyát. Puhára főzzük.
A végén a tejfölt csomómentesre elkeverjük a liszttel, a pirospaprikával és 1 merőkanál meleg levessel.
A leveshez adjuk és ezzel forralunk rajta még egyet.

Savanyú krumplileves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kolozsvári gulyás
Kolozsvári gulyás

A húst megmnossuk, felkockázzuk, vöröshagymát finomra vágjuk, és a zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk. Előkészítjük a káposztát és a burgonyát is (káposztát cikkekre, burgonyát...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mentett
Zöldbab leves
Zöldbab leves

A hagymát kockázom zsíron dinsztelem,majd hozzáadom a babot fűszerezem felöntöm vizel.Míg fő a bab elkészítem a rántás az olajat felmelegítem hozzáadom lisztet zsemleszínűre piríto...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Tejfölös-kolbászos krumplileves
Tejfölös-kolbászos krumplileves

A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk. Egy fazékban mindkettőt kiolvasztjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük a szalonna- és kolbászpörcöket. A visszamaradt zsíron megfut...

Elkészítési idő: 0.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk