50 dkg füstölt tarja (bármilyen füstölt hús)
8 közepes db burgonya
4 db babérlevél
1 ek fűszerpaprika
1 evőkanál liszt
1 közepes fej vöröshagyma
2 dl tejföl
A füstölt húst felkockázzuk és vízben megfőzzük. Beledobunk egy fej hagymát és a babérleveleket.
Ha a hús megpuhult, hozzátesszük a felkockázott burgonyát. Puhára főzzük.
A végén a tejfölt csomómentesre elkeverjük a liszttel, a pirospaprikával és 1 merőkanál meleg levessel.
A leveshez adjuk és ezzel forralunk rajta még egyet.
-edénybe 10 dkg vaj, megdinsztelni rajta 4 gerezd fokhagymát, -megszórni 2 ek liszttel, -felengedni 1 l tejjel, bele 1 tyúkhúsleves kockát + 1 csipet fehérborsot, -ha kész, s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk.Majd hozzáadjuk a ha...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőkészületek A póréhagyma végét levágjuk, hosszában félbevágjuk, alaposan átmossuk, majd felszeleteljük. Újra átmossuk, lecsurgatjuk. A fokhagymát felaprítjuk. A citromfű külső...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felkockázzuk, majd annyi vízben, amennyi bőven elfedi, közepes lángon feltesszük főni. Megtisztítjuk a zöldségeket. Elöször a felkarikázott répaféléket, meg a zellert adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű