50 dkg füstölt tarja (bármilyen füstölt hús)
8 közepes db burgonya
4 db babérlevél
1 ek fűszerpaprika
1 evőkanál liszt
1 közepes fej vöröshagyma
2 dl tejföl
A füstölt húst felkockázzuk és vízben megfőzzük. Beledobunk egy fej hagymát és a babérleveleket.
Ha a hús megpuhult, hozzátesszük a felkockázott burgonyát. Puhára főzzük.
A végén a tejfölt csomómentesre elkeverjük a liszttel, a pirospaprikával és 1 merőkanál meleg levessel.
A leveshez adjuk és ezzel forralunk rajta még egyet.
A húst megmnossuk, felkockázzuk, vöröshagymát finomra vágjuk, és a zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk. Előkészítjük a káposztát és a burgonyát is (káposztát cikkekre, burgonyát...
Elkészítési idő: 60 percA hagymát kockázom zsíron dinsztelem,majd hozzáadom a babot fűszerezem felöntöm vizel.Míg fő a bab elkészítem a rántás az olajat felmelegítem hozzáadom lisztet zsemleszínűre piríto...
Elkészítési idő:A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk. Egy fazékban mindkettőt kiolvasztjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük a szalonna- és kolbászpörcöket. A visszamaradt zsíron megfut...
Elkészítési idő: 0.5 óra