Családireceptkönyv.hu

TEJFÖLÖS ZÖLDPASZULY LEVES


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 4 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg zold paszuly
1 kis fej hagyma
3 szál sárgarépaa
2-3 gerezd fokhagyma
1 kis doboz tejföl
1-2 ek. suritett paradicsom
citrom leve ( izles szerint)
so, bors, keves piros paprika
1 ek. liszt
1/2 l csntleves vagy viz
petrezselyemzöld
olaj

Elkészítés:


A zöldbabot megtisztítom, kb. 2 centis darabokra vágom, a sárgarépát vékony darabokra vágom.
Keves olajon megparolom a az aprora vagott hagymat es sargarepat.
Utana hozzateszem a zoldpaszulyt, majd a csontlében (ha nincs, akkor sós vízben) puhára főzöm.
Amikor szinte megpuhul a a paszuly es a sargarepa, akkor a lisztet csomomentesre keverem a tejföllel es a liszttel, keves vizzel,es allando kavaras mellett a leveshez ontom.
Beleteszem a suritett paradicsomot.
Jól összeforralom, sóval és citromlevel ízesítem...

TEJFÖLÖS ZÖLDPASZULY LEVES

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tárkonyos krumplileves
Tárkonyos krumplileves

A húst felteszem főni. Amikor megfőtt,kiveszem a húst és félreteszem. A krumplit kockákra vágom, a sárgarépát, fehér répát szeletekre, a hagymát apró kockákra vágom. Egy kevés o...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes sajtleves
Tejszínes sajtleves

Megolvasztjuk a vajat és rászórjuk a keményítőt, majd felöntjük a zöldséglével. Felforraljuk, beleszórjuk a reszelt sajtot, majd a tejszínt. Megfűszerezzük a levesünket, szerecsend...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar csorbaleves húsgombóccal
csorbaleves húsgombóccal

A darált húshoz hozzáadom a tojást, fél fej hagymát apróra vágva, a megmosott rizs, vagy grízt, sót, összekeverem és félreteszem. A zöldségeket megtisztítom és apróra vágom, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sóskaramellás körteleves (Zé)
Sóskaramellás körteleves (Zé)

A körtét meghámozzuk, kiszedjük a magjait, néhány vékony szeletet félrerakunk a díszítéshez, a többit kis kockákra vágjuk. Összekeverjük a cukrot a sóval. Egy lábasban megkarame...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk