60 dkg zold paszuly
1 kis fej hagyma
3 szál sárgarépaa
2-3 gerezd fokhagyma
1 kis doboz tejföl
1-2 ek. suritett paradicsom
citrom leve ( izles szerint)
so, bors, keves piros paprika
1 ek. liszt
1/2 l csntleves vagy viz
petrezselyemzöld
olaj
A zöldbabot megtisztítom, kb. 2 centis darabokra vágom, a sárgarépát vékony darabokra vágom.
Keves olajon megparolom a az aprora vagott hagymat es sargarepat.
Utana hozzateszem a zoldpaszulyt, majd a csontlében (ha nincs, akkor sós vízben) puhára főzöm.
Amikor szinte megpuhul a a paszuly es a sargarepa, akkor a lisztet csomomentesre keverem a tejföllel es a liszttel, keves vizzel,es allando kavaras mellett a leveshez ontom.
Beleteszem a suritett paradicsomot.
Jól összeforralom, sóval és citromlevel ízesítem...
Zöldbabot és a fejtett babot kuktában puhára főzzük. Rántást készítünk, amibe apróra vágott hagymát, zeller- és petrezselyemzöldet, friss tárkonyt, konzerv paradicsomot, végül fokh...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Mehet rá a meghámozott és felkockázott krumpli és néhány perc kevergetést követően felöntjük 2 liter vízzel....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűForró olajon kevergetve párolni kezdjük az apróra vágott zöldségeket (tetszés szerint), majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a feldarabolt csirkeszárnyat,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű