60 dkg zold paszuly
1 kis fej hagyma
3 szál sárgarépaa
2-3 gerezd fokhagyma
1 kis doboz tejföl
1-2 ek. suritett paradicsom
citrom leve ( izles szerint)
so, bors, keves piros paprika
1 ek. liszt
1/2 l csntleves vagy viz
petrezselyemzöld
olaj
A zöldbabot megtisztítom, kb. 2 centis darabokra vágom, a sárgarépát vékony darabokra vágom.
Keves olajon megparolom a az aprora vagott hagymat es sargarepat.
Utana hozzateszem a zoldpaszulyt, majd a csontlében (ha nincs, akkor sós vízben) puhára főzöm.
Amikor szinte megpuhul a a paszuly es a sargarepa, akkor a lisztet csomomentesre keverem a tejföllel es a liszttel, keves vizzel,es allando kavaras mellett a leveshez ontom.
Beleteszem a suritett paradicsomot.
Jól összeforralom, sóval és citromlevel ízesítem...
A káposztát, burgonyát kockákra vágjuk. A vöröshagymát, fokhagymát apróra vágjuk. A virslit felkarikázzuk. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a fokhagymát, hozz...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűOlajon párold meg az apróra vágott hagymát, és a zúzott fokhagymát, majd tedd hozzá a reszelt gyömbért. Add hozzá a vöröslencsét, öntsd fel a húslevessel, ízesítsd a fűszerekkel....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegdinszteljük az olajon az apróra vágott répát, majd a zöldhagymát. Sózzuk, borsozzuk és félpuhára főzzük 1,5 l vízben. Hozzáadunk egy lecsöpögtetett konzerv csicseriborsót, és ad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát előre megfőzzük sós vízben és összetörjük. A főzőlevet félretesszük. Amikor kihűlt, fűszerezzük, belegyúrunk 1 tojást, a maradék zellerlevelet apróra vágva, és annyi li...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű