60 dkg zold paszuly
1 kis fej hagyma
3 szál sárgarépaa
2-3 gerezd fokhagyma
1 kis doboz tejföl
1-2 ek. suritett paradicsom
citrom leve ( izles szerint)
so, bors, keves piros paprika
1 ek. liszt
1/2 l csntleves vagy viz
petrezselyemzöld
olaj
A zöldbabot megtisztítom, kb. 2 centis darabokra vágom, a sárgarépát vékony darabokra vágom.
Keves olajon megparolom a az aprora vagott hagymat es sargarepat.
Utana hozzateszem a zoldpaszulyt, majd a csontlében (ha nincs, akkor sós vízben) puhára főzöm.
Amikor szinte megpuhul a a paszuly es a sargarepa, akkor a lisztet csomomentesre keverem a tejföllel es a liszttel, keves vizzel,es allando kavaras mellett a leveshez ontom.
Beleteszem a suritett paradicsomot.
Jól összeforralom, sóval és citromlevel ízesítem...
Megpucoljuk a répát, burgonyát, hagymát, karalábét, majd jó alaposan megmossuk, és kockákra vagdaljuk. Ezután a pulykamellfilé szeleteket is megmossuk, és szintén felszeleteljük kb...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: KönnyűA fokhagymát lereszeljük, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd felengedjük fél liter alaplével. Fehér borssal és sóval ízesítjük. Jól átforraljuk, majd a tű...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A hagymát apró kockára vágjuk. 2. A megtisztított húst is felkockázzuk. 3. A sárga és fehérrépát a gombával együtt megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. 4. Az olajon az a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagyon egyszerű recept. A zöldségeket hámozzuk meg, vágjuk nagyobb darabokra és főzzük 1,5 L sós vízben puhára. Amikor megpuhultak, turmixoljuk össze. A zellerleveleket felaprítju...
Elkészítési idő: gyors! Nehézség: Könnyű