Gornyadó leves (Hurkaleves)
Régen a disznóvágások alkalmával az abálólében főzték ki a rizst. A megmaradt abalében pedig kifőzték a hurkát. A disznótoros vacsorát, ahol a rokonság apraja-nagyja összegyűlt, ezzel a levessel kezdték. A szükséges mennyiségű levest ebből a hurka kifőző léből, és a kifőtt hurkából készítették egy kicsit feljavítva fűszerekkel.(só bors, majoranna) Pirított zsemlével tálalták.
A szalonnát 1 centis kockákra, a zsemlét ennek a duplájára vágjuk fel. A szalonna zsírját kisütjük, hozzáadjuk a zsemlét és világosbarnára sütjük. A füstölt húst apróra vágjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megmossuk és megpucoljuk, a hagymát apróra, a sárgarépát vékony karikára vágjuk. A brokkolit és a karfiolt kis rózsáira szedjük, a csirkemellet apró kockákra vágju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzök egy jó lábasnyi húslevest. Egy tálkába lereszelek kb 5 uborkát. Egy edénybe kiszedek annyi levest, amennyit uborkásítani szeretnék. Ha nem tetszenek az úszkáló ubidarabok, le...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű