menu

Családireceptkönyv.hu

Karalábéleves kapros túrógombóccal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3-4 db zsenge karalábé
1,5-2 l zöldség alaplé vagy húsleves alaplé
2 gerezd zúzott fokhagyma
5 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj

frissen őrölt bors
2-3 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt

a kapros túrógombóchoz:

25 dkg túró
1 db tojás
2 evőkanál búzadara

frissen őrölt bors
1 kis csokor kapor

Elkészítés:



A meghámozott karalábét 0,5 cm-es csíkokra vágjuk. A vajat az olívaolajjal felmelegítjük, hozzáadjuk a karalábét és 4-5 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük zúzott fokhagymával és felöntjük alaplével. Félig lefedve közepes lángon addig főzzük, amíg a karalábé meg nem puhul. A lisztet kevés vízzel simára leverjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd szükség szerint vizet, átkeverjük, a leveshez adjuk és besűrítjük. A gombócokhoz elkeverjük a túrót a tojással, a búzadarával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot. Vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle, és forró sós vízben kifőzzük. A gombócokat a levesbe tesszük és néhány percig együtt főzzük. Kaporral megszórva, melegen tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.kifoztuk.hu/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar frankfurti leves
frankfurti leves

A kelkáposztát megtisztítjuk, levágjuk a torzsáját és felszeljük csíkokra. Forró vízbe tesszük, leöntjük az első levét, majd félretesszük a káposztát. Apró kockákra vágjuk a sza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Spárgakrémleves
Spárgakrémleves

A spárgát tisztítsuk meg úgy, hogy az aljából néhány centit vágjunk le. A fejét nem kell megpucolni, azokat vágjuk le. A spárga többi részét alaposan pucoljuk meg, különben keserű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Zsuzsa
Uborkaleves lengyelesen
Uborkaleves lengyelesen

Lereszeljük a kovászos uborkát. Meghámozzuk a zöldséget, majd összevágjuk. Lemossuk a húst. Leveses fazékba tesszük az összes alapanyagot. Felöntjük víz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csorbaleves zöldfűszeres húsgombóccal
Csorbaleves zöldfűszeres húsgombóccal

Először a húsgombócokat készítjük el. A darált húshoz adjuk a két evőkanál zabpelyhet, adunk hozzá apróra vágott metélőhagymát, petrezselymet,lestyánt(most szárított volt),kurkumát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk