- szalonna
- vöröshagyma
- liszt
- víz
- káposzta
- bors
- kömény
- babérlevél
- só
- virsli
- tejföl
Szalonnát pirítani, ebbe vöröshagymát dinsztelni. Beletenni lisztet, rántást készíteni. Aztán víz, káposzta (apróra vágva), bors, kömény, babérlevél, só, virsli. A végén mehet bele tejföl.
A csontokat az apróra vágott (vagy reszelt) zöldségekkel odateszem főni, hozzáöntök annyi káposztalevet, hogy jó savanykás legyen. Egy fej hagymát is beleteszek egészben. Amíg ez...
Elkészítési idő: 1 óraA kicsontozott csirkét 3 csésze húslevesben hagymával, sárgarépával és a zöld hagymával fedő alatt puhára főzzük. (10-15 perc) A megfőtt zöldségeket kivesszük a húslevesbőlés adj...
Elkészítési idő:A frankfurti leves elkészítéséhez a virslit felkarikázzuk, a vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk, megpucoljuk a krumplit és felkockázzuk. Kettévágjuk a kelkáposztát, kivágjuk a...
Elkészítési idő:A hagymát kevés olajon megpirítjuk. Hozzátesszük a felaprított burgonyát, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A csipet szerecsendiót, babér...
Elkészítési idő: 45 perc