Sertés, marha, csirke, tyúk (akár vegyesen is! ∑ 1-2 kg)
1-2 egész krumpli
1-1 egész paprika, paradicsom
5-10 kelbimbó (keltartó nélkül!)
Karalábé (karamell majd utána!)
Karfiol rózsa pár db
1 Vhagyma, 5-6 Fhagyma gerezd
Bors, Gyömbér
Delikát, leveskockák
Zellergumó. Srépa, Frépa ízlés sz. borsó
Zeller zöld, petrezselyem zöld
Gomba (csiperke, laska)
Húsok hideg vízbe, LASSAN felforral (ne habozz néha lehabozni!)
Forráskor bele só és delikát, 10 percig főz (mert a húsnak kb ennyi idővel kell több, mint a zöldségeknek)
Ezután bele a zöldségek, krumpli
A zöldeket lehet csomózva beletenni és a zöldségekkel együtt főzni, de lehet a végén is, felaprítva. Ez utóbbi esetben már nem kell főzni.
A GOMBÁT csak az utolsó 10-15 percre!
A marhahúst és a csontokat alaposan sózzuk és borsozzuk, egy tepsire tesszük, majd egy kevés zsírt ( a legjobb a liba- vagy a kacsazsír, de persze a sertészsír is megfelel) dobunk...
Elkészítési idő: 3 óra5 dkg füstölt szalonnának a zsírját kiolvasztottam , a pörcöket kiszedtem , és a zsírban megpároltam 3 soványabb murkot ( sárgarépát) , és 1 szál petrezselyem gyökeret amit előzőle...
Elkészítési idő:A vajat közepes lángon felolvasztjuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a kockára vágott szalonnát és megpirítjuk. A szalonnapörcöt kivesszük és tálalásig félretesszük. A visszamaradt z...
Elkészítési idő: