Családireceptkönyv.hu

Zempléni Zöldbableves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók 4 személyre:
Hozzávalók:

1 v hagyma,2 Ek liszt, 1 EK paradicsompüré, 1/2 l húsleves, ( lehet kockából) pirospaprika, 30 dkg bugonya, 40 dkg zöldbab, 330 g tejföl, ecet ízlés szerint, pici cukor,só, bors

Elkészítése:

Az olajom megpirítom a kisebb kockára felvágott hagymát,rászórom a lisztet és azt is megpirítom .
Pirospaprikát adok hozzá ,kevés húslével felöntöm és összeforralom
A kockára vágott burgonyát is a leveshez adom ,megsózom és borsozom és tovább főzöm.
Amikor a burgonya már félig megfőtt bele teszem a zöldbabot és készre főzöm.
A tejfölel cukrot, ecetet / tetszés szerint / beleteszem.

Elkészítés:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Húsleves
Húsleves

Nagyon fontos, hogy mindent alaposan tisztíts meg, mielőtt belehelyezed a fazékba! A húsokat jól mosd meg, a zöldségeket pucold meg. Néhány zöldséget kicsit korábban kell kivenni a...

Elkészítési idő: 3-4óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: László
Burgonya, petrezselyem és kakukkfű leves Chorizóval
Burgonya, petrezselyem és kakukkfű leves Chorizóval

Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben közepes lángon, amíg fel nem habzik. Adjuk hozzá az apróra vágott burgonyát és a hagymát, ízesítsük sóval, borssal, majd jól keverjük össze, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TÁRKONYOS-CSIRKERAGU-LEVES
TÁRKONYOS-CSIRKERAGU-LEVES

A hús felkockázom, majd kevés olajon megpirítom, majd a borsó kivételével a megpucolt és felkockázott zöldségeket hozzáadom. Leszűrt húslevessel felöntöm, majd a zöldségek megfőzés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zöldborsókrémleves mentával
Zöldborsókrémleves mentával

Az újhagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, és megfonnyasszuk rajta az újhagymát. Hozzáadjuk a burgony...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk