Borsó
sárgarépa
gyökér
liszt
piros paprika
só
Összedarabolom a zöldségeket, megmosom őket. Kevés olajon megdinsztelem, kevés lisztet szórok rá, majd piros paprikát, sót. Lassan felengedem vízzel, de vigyázok, hogy ne legyen csomós. Mikor majdnem kész kis galuskát szaggatok bele.
Keresztben félbevágjuk a fokhagymafejeket. Fölolvasztjuk a 2 dkg vajat. A vágott felületével lefelé beletesszük a fokhagymát, lassú tűzön megpirítjuk, és hozzáadunk 1 dl vizet. For...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét vagy aprólékot jó alaposan megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, és hideg vízben feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a leveskockát vagy ízlés szerint házi ét...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűElső lépésként egy evőkanálnyi sült zsíron megdinszteltem két fej apróra vágott lilahagymát (38dkg), amit gazdagon fűszereztem frissen őrölt tarkaborssal és 1tk ételízesítővel (ami...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVöröshagyma, apró kockára kell vágni, lepirítani olajon, miután megpárolódott, két gerezd fokhagymát rányomni, átpirítani. Egy ek liszt, azt is fehéredésig pirítani. Pirospapriká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű