menu

Családireceptkönyv.hu

Karfiolkrémleves pirított kenyérkockákkal


Írta:

Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kisebb karfiol
2 szál póréhagyma
4 ek. olívaolaj
2 gerezd fokhagyma

5 dkg vaj
2 dl főzőtejszín
2 szelet félbarna kenyér
csipet szerecsendió

Elkészítés:


A karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megmossuk. A póréhagymát felkarikázzuk, majd 2 evőkanál olívaolajon pirítani kezdjük. Pár perc múlva hozzáadjuk az aprított fokhagymát, nagy csipet sót és a vajat. Amikor elolvadt a vaj, az edénybe halmozzuk az apróra tépkedett karfiolrózsákat. További pár percig dinszteljük, amikor elfőtt a leve, 2-3 dl vízzel pótoljuk. Amikor megpuhult a karfiol, felöntjük a tejszínnel, újraforrásig melegítjük. Levesszük a tűzről, és botmixerrel összepürésítjük. A végén sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendióval fűszerezzük. A másik két evőkanál olajon a felkockázott kenyeret ropogósra sütjük, tálaláskor a leves tetejére szórjuk.

Karfiolkrémleves pirított kenyérkockákkal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfölös-kolbászos burgonyaleves
Tejfölös-kolbászos burgonyaleves

Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne az apró kockákra vágott vöröshagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük, és kb. 1 liter vizet öntünk hozzá. Beletesszük a megtisz...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes halleves recept
Tejszínes halleves recept

A rákokat megpucoljuk. (A rákhúst tegyük vissza a hűtőbe). A páncélból, fejből alaplét főzünk: olívaolajon a fejet és páncélt 2 gerezd átpréselt fokhagymával együtt megp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Májgombóc leves
Májgombóc leves

Az alaplé hozzávalóit legalább 3 órán keresztül lassú tűzön főzzük, majd leszűrjük. A májgombóchoz a vízben áztatott kenyeret, a nyers csirkemájat, a tojást és a fűszereket egy me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bakonyi betyárleves
Bakonyi betyárleves

Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd beletesszük a füstölt szalonnát, rá a húst, és fehéredésig pirítjuk. Ezután megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel.Sóval, borss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk