Családireceptkönyv.hu

Karfiolkrémleves pirított kenyérkockákkal


Írta:

Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kisebb karfiol
2 szál póréhagyma
4 ek. olívaolaj
2 gerezd fokhagyma

5 dkg vaj
2 dl főzőtejszín
2 szelet félbarna kenyér
csipet szerecsendió

Elkészítés:


A karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megmossuk. A póréhagymát felkarikázzuk, majd 2 evőkanál olívaolajon pirítani kezdjük. Pár perc múlva hozzáadjuk az aprított fokhagymát, nagy csipet sót és a vajat. Amikor elolvadt a vaj, az edénybe halmozzuk az apróra tépkedett karfiolrózsákat. További pár percig dinszteljük, amikor elfőtt a leve, 2-3 dl vízzel pótoljuk. Amikor megpuhult a karfiol, felöntjük a tejszínnel, újraforrásig melegítjük. Levesszük a tűzről, és botmixerrel összepürésítjük. A végén sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendióval fűszerezzük. A másik két evőkanál olajon a felkockázott kenyeret ropogósra sütjük, tálaláskor a leves tetejére szórjuk.

Karfiolkrémleves pirított kenyérkockákkal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karfiol krémleves by Annamária Nagy
Karfiol krémleves by Annamária Nagy

A sütőt előmelegítjük 220C fokra (alul/felül üzemmódban). A karfiolt közepes méretű rózsákra szedjük, a rózsákat pedig hosszant félbevágjuk. Egy uzsonnázótasakba tesszük, hozzáadju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos raguleves túrógombóccal
Tárkonyos raguleves túrógombóccal

15 dkg túrót, 1 tojást, 3,5 dkg búzadarát összekeverünk, enyhén sózzuk, és lefedve hűtőbe tesszük (akkor lesz könnyű, ha több órával a főzés előtt összekeverjük és pihentetjük). 2...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vöröslencse krémleves
Vöröslencse krémleves

A lencsét leöblítjük, majd a megtisztított, feldarabolt zöldségekkel és a babérlevéllel együtt 1,5 l vízben feltesszük főni. Sózzuk, fehér borssal ízesítjük. Ha a lencse és a zöld...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar ERDÉLYI CSORBA HÚSGOMBÓCCAL
ERDÉLYI CSORBA HÚSGOMBÓCCAL

Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott karalábét és zellert, valamint a karikára vágott répákat. Felöntjük kb. 2-3 l vízzel, ízesítjük sóval, b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk