menu

Családireceptkönyv.hu

Sárgarépás vöröslencse leves


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 tablespoon olive oil
1 carrot, peeled and chopped finely (about 1/2 cup)
1 celery rib, chopped finely (about 1/2 cup)
1 small onion, chopped finely (about 1/2 cup)
2 cloves garlic, peeled and minced
1 cup dry split red lentils
1/2 teaspoon paprika or to taste, optional salt
2 tablespoons heavy cream or greek yogurt or coconut milk for vegans
For garnish – chopped cilantro or parsley or dill

Elkészítés:


Heat olive oil in a pan. Add the carrot, celery, onion and garlic. Stir on low heat for about 3 minutes, or till the vegetables are soft. Dont let them brown.

Add the red lentils to the vegetables, and stir for about 1 minutes. Add paprika, salt and 3 cups water. Bring to a boil. Then reduce heat to low, place a lid on the pan, and simmer for 10 minutes or till the lentils are cooked but still holding their shape. Don't let the lentils get mushy. Add more water during cooking, if needed.

When the soup is done, stir in your choice of heavy cream or greek yogurt or coconut milk and turn off heat.

Serve hot, garnished with chopped cilantro, or parsley or dill. Drizzle more cream or yogurt or coconut milk – whichever you are using - over the soup if desired.

Trükkök, tippek, praktikák:


kihagytam a zellert mert nem szeretem viszont tettem bele egy zöldséges zselékockát

Sárgarépás vöröslencse leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dóra
Gulyásleves tradicionálisan
Gulyásleves tradicionálisan

A hagymákat kis kockára vágjuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd 1,5-2 cm-es kockára daraboljuk. A zsírt felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd félrehúzzuk...

Elkészítési idő: 3,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Brokkolikrémleves
Brokkolikrémleves

Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! A va...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
 Tárkonyos csirkeleves
Tárkonyos csirkeleves

A húst megmostam és vékony csíkokra vágtam. Megtisztítottam, megmostam és kis darabokra vágtam fel a zöldségeket. A felaprított vöröshagymát az étolajon megfonnyasztottam, majd h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Tarhonyaleves
Tarhonyaleves

A megtisztított vöröshagymát és a petrezselyemzöldjét finomra vágjuk. A hagymát olajon megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről és megszórjuk fűszerpaprikával. Belekeverjük a megtisztítot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk