1,2 kg krumpli hasábokban, fél kg gyalult édeskáposzta, 25 cm puha füstöltkolbász, 50 d füstölt tarja szeletben, 5 d vaj, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl, 1 ek liszt.
A krumplit, káposztát, kolbász, tarjaszeleteket annyi vízben tesszük fel, amennyi leves kell, sózzuk, borsozzuk, köménymagozzuk. Ha kész, a sűrűjét kiszedjük, megöntözzük a vajban megsütött zúzott fokhagyma keverékével, a levest tejfölös habarással besűrítjük, utána ízesitjük.
A csontokat megmossuk és fazékba, hideg vízbe (!) tesszük. 1/3 evőkanál sóval felforraljuk, majd úgy levesszük a lángot, hogy egyenletesen, lassan forrjon, gyöngyözzön. A leves tet...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA zöldségeket megmosom, megtisztítom, feldarabolom. A fazékban felhevítem a kockákra vágott szalonnát és megpirítom. A hagymakockák következnek. Alaposan átforgatom majd jöhet a sá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zöldségeket és a húst előkészítjük, feldaraboljuk. Egy lábasban megolvasztjuk a zsírt, majd megpároljuk a hagymát, a paradicsomot és a paprikát. Hozzáadjuk a báránycombot, a fok...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Közepes1. A megtisztított, megmosott burgonyát vágd kockákra, s másfél liter hideg sós vízben - a meghámozott, de egyben hagyott vöröshagymák társaságában - tedd fel főni. 2. Közben k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű