menu

Családireceptkönyv.hu

Klasszikus csontleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



2 darab egész combcsont
4 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1/4 zellergumó
1 csokor petrezselyem
1 babérlevél
6-7 szem egész bors
1 mokkáskanál őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:


A csontokat beleteszem egy fazékba, felengedem vízzel. Felteszem főni, jó nagy lángon. Mikor kezd habot engedni, azt szűrőkanállal szépen leszedegetem róla, ez eltarthat 10-20 percig is. Mikor már szép tiszta, akkor beleteszem a zöldségeket, takarékra teszem a lángot alatta, mifelénk úgy mondják, hogy akkora láng legyen alatta, hogy épp csak mozogjon a leves, de ne forrjon!

Így főzöm szépen legalább 3 óráig, addigra a csontot elhagyja a hús, ami rajra van.

Ekkor egy levesszűrőn átszűröm egy másik lábosba, felforralom, levestésztát dobok bele, fedőt teszek rá, és azonnal el is zárom a gázt.
A zöldségeket és a húsos csontot egy kis tálra teszem és a leves mellé tálalom.
Megjegyzés:

 Klasszikus csontleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Alföldi betyárgulyás
Alföldi betyárgulyás

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csülkös bableves nagy adagban
Csülkös bableves nagy adagban

Egy éjszakára beáztatjuk a babot. Kuktában feltesszük főni a csülköt annyi vízben, amennyi ellepi, mellérakjuk a babérlevelet. Kb. 30 percig hagyjuk főni közepes lángon. Hozzátes...

Elkészítési idő: 2-2,5óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres
Paszternákkrémleves fűszeres csicseriborsóval:
Paszternákkrémleves fűszeres csicseriborsóval:

A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát, fokhagymát, burgonyát felkockázzuk, a paszternákot vékonyan felszeleteljük és a vajon elkezdjük őket dinsztelni. A zöldségeket sózzuk, borso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös bableves füstölt hússal
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Tejfölös bableves füstölt hússal

Előző este beáztatjuk a megmosott babot, másnap reggel hozzáfogunk a leves elkészítéséhez. Bő hideg vízben alaposan megmossuk a füstölt húst. A babot, a füstölt húst, a babérlevele...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk