egy kisebb fej (kb. 0,5 kg) kelkáposzta
15-20 dkg virsli
1 kis pohár tejföl
1 közepes fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só
bors
köménymag
majoranna
étolaj
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát,
és felengedjük vízzel. A vízhez adjuk a csíkokra vágott kelkáposztát és puhára főzzük. Eközben liszttel rántást
készítünk, amit a hozzáadott tejföllel simára keverünk, majd a leveshez adjuk, amikor a kelkáposzta már majdnem
kész. Sózzuk, borsozzuk, majorannával és pár szem köménymaggal, esetleg őrölt köménnyel fűszerezzük. Ekkor
kerül a levesbe a karikára vágott virsli is. Egy kevés ideig forraljuk a levest, majd készen is vagyunk.
Az aprólékot nagyjából 10 percig főzzük, amíg feljön a habja. Leszedjük a habot és beletesszük a felaprított zöldségeket és a fűszereket. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A zsemlét beáztatjuk vízbe, majd alaposan kinyomkodjuk, majd a húshoz keverjük a többi hozzávalóval együtt. Félretesszük. 2. A hagymát felaprítjuk, a zöldségeket csíkokra vágju...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes- Hámozd meg a hagymát, és vágd apróra. Aztán forrósítsd fel az olajat, és dinszteld meg rajta a hagymát, míg kissé aranybarnára nem vált. Ha megvan, add hozzá a citromlevet, sót,...
Elkészítési idő: 20+60 perc Nehézség: KönnyűA gombát, zöldségeket és a hagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát, petrezselymet apróra, a zöldségeket és a gombát szeletekre vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Rátesszü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű