50 dkg csirkemell
30 dkg mirelit zöldbab
1 db vöröshagyma
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
3 dl főzőtejszín
1 db fokhagyma
Só, bors, tárkony
Keményítő (használhatod itt is a nyílgyökérliszet, de a kukoricakeményítő is megfelelő)
Olaj
Víz
A hagymát vágd apróra, majd egy cseppnyi olajon dinszteld meg. Add hozzá a csíkokra vágott csirkemellet, sóval, borssal fűszerezd és pirítsd fehérre. Ha a hús elkészült, forgasd össze a zöldbabbal, a lereszelt fokhagymával, valamint a felkarikázott fehér- és sárgarépával.
Szórd meg tárkonnyal a leves alapját, majd önts fel vízzel és addig párold, míg a csirkehús teljesen átfő és a felkarikázott zöldségek megpirulnak. Külön edényben keverj össze egy evőkanál keményítőt a főzőtejszínnel, majd folyamatos kevergetés mellett merj hozzá néhány merőkanálnyi forró levet, hogy a tejszín ne legyen túl hideg.
Add hozzá a leveshez a keményítős tejszínt, majd forrald össze, és már tálalhatod is!
Az olajon a hagymát megdinszteljük. Félrehúzzuk, rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, felöntjük 2 dl vízzel, és elkezdjük főzni. Közben a burgonyát megpucoljuk, egyforma méretűre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fehérrépát és a sárgarépát felkarikázzuk és egy felhevített lábasban olajon elkezdjük kicsit pirítani. Egy gerezd fokhagymát apróra vágunk és azt is rászórjuk. Ezután jöhet a f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz olajat felmelegítjük, majd beleszórjuk a lisztet és fehér habzásig hevítjük. Hozzáadjuk a paradicsompüré 2/3-át, ezután kevés hideg vizet öntünk hozzá, és alaposan összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzöm, és két levesestálba elosztom. A gyömbért és a citromfűvet feldarabolom és a húslevessel együtt 10-15 percig főzöm, közepes lángon. (Aki szereti a csípős ételek...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz