Családireceptkönyv.hu

Zöldbabos csirkeragu leves


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg csirkemell
30 dkg mirelit zöldbab
1 db vöröshagyma
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
3 dl főzőtejszín
1 db fokhagyma
Só, bors, tárkony
Keményítő (használhatod itt is a nyílgyökérliszet, de a kukoricakeményítő is megfelelő)
Olaj
Víz

Elkészítés:


A hagymát vágd apróra, majd egy cseppnyi olajon dinszteld meg. Add hozzá a csíkokra vágott csirkemellet, sóval, borssal fűszerezd és pirítsd fehérre. Ha a hús elkészült, forgasd össze a zöldbabbal, a lereszelt fokhagymával, valamint a felkarikázott fehér- és sárgarépával.

Szórd meg tárkonnyal a leves alapját, majd önts fel vízzel és addig párold, míg a csirkehús teljesen átfő és a felkarikázott zöldségek megpirulnak. Külön edényben keverj össze egy evőkanál keményítőt a főzőtejszínnel, majd folyamatos kevergetés mellett merj hozzá néhány merőkanálnyi forró levet, hogy a tejszín ne legyen túl hideg.

Add hozzá a leveshez a keményítős tejszínt, majd forrald össze, és már tálalhatod is!

Zöldbabos csirkeragu leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Korhelyleves eredeti recept alapján
Korhelyleves eredeti recept alapján

4-4,5 liter enyhén sós vízben odarakjuk főni a tarját a babérral, s amíg puhul a hús, összevágjuk a hagymát, fokhagymát, kolbászt és a szalonnát. A káposztát szintén összevágjuk,...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Savanyú becsinált leves
Savanyú becsinált leves

Kockára vágjuk a húsos sertéscsülköt. Megszórjuk sóval, borssal és majoránnával, majd megpirítjuk egy fazékban egy kis felforrósított olajon. A húst kivesszük és a visszamaradt zsi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: PIRO
Frankfurti leves(kelkáp.kelbimbó,karaláb,karf.,brok)
Frankfurti leves(kelkáp.kelbimbó,karaláb,karf.,brok)

A kókuszzsíron megpirítjuk a vöröshagymát. Rátesszük az apróra vágott karalábét, karikázott répát. Együtt pároljuk. A vége felé beletesszük az apró darabokra szeletelt kelkáposztát...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Spárgakrémleves
Spárgakrémleves

Az újhagymát megtisztítjuk, vékonyan felszeljük, néhány karikát félreteszünk belőle. A spárgát alaposan átmossuk, és két végénél meghajlítva eltörjük. (Ahol magától törik, onnan fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk