menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldbabos csirkeragu leves


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg csirkemell
30 dkg mirelit zöldbab
1 db vöröshagyma
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
3 dl főzőtejszín
1 db fokhagyma
Só, bors, tárkony
Keményítő (használhatod itt is a nyílgyökérliszet, de a kukoricakeményítő is megfelelő)
Olaj
Víz

Elkészítés:


A hagymát vágd apróra, majd egy cseppnyi olajon dinszteld meg. Add hozzá a csíkokra vágott csirkemellet, sóval, borssal fűszerezd és pirítsd fehérre. Ha a hús elkészült, forgasd össze a zöldbabbal, a lereszelt fokhagymával, valamint a felkarikázott fehér- és sárgarépával.

Szórd meg tárkonnyal a leves alapját, majd önts fel vízzel és addig párold, míg a csirkehús teljesen átfő és a felkarikázott zöldségek megpirulnak. Külön edényben keverj össze egy evőkanál keményítőt a főzőtejszínnel, majd folyamatos kevergetés mellett merj hozzá néhány merőkanálnyi forró levet, hogy a tejszín ne legyen túl hideg.

Add hozzá a leveshez a keményítős tejszínt, majd forrald össze, és már tálalhatod is!

Zöldbabos csirkeragu leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tárkonyos-gombás csirkeraguleves
Tárkonyos-gombás csirkeraguleves

Elkészítés: A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a felkarikázott zöldséget, és lepirítjuk. Hozzáadjuk a húst, fehéredéskor sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a lec...

Elkészítési idő: 30 őerc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: GereHajnal
Daragaluska leves
Daragaluska leves

Az apróra vágott hagymát kevés olajon dinszteld meg, majd add hozzá a feldarabolt zöldségeket. Fedő alatt párold egy kicsit, öntsd fel vízzel és fűszerezd ízlés szerint. A galusk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos csirkeraguleves
Tárkonyos csirkeraguleves

1. A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát szintén. A zöldségeket tetszőlegesen aprítjuk. 2. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, és a vörösh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Pagoda karfiol leves, buggyantott tojással
Pagoda karfiol leves, buggyantott tojással

A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A kisebb rózsákat félretesszük levesbetétnek. Egy edényben a nagyobb karfiol rózsákat belehelyezzük és annyi alaplével öntsük fel, amennyi e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk