4 evőkanál étolaj
2 púpozott evőkanál búzaliszt (BL55)
1 teáskanál római kömény - egész
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál fűszerpaprika
1 L víz
1.5 csapott teáskanál só
1 db leveskocka
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
A lábasban hevítsd fel az étolajat. Forró legyen, de ne túlhevített!
Tedd bele a köménymagot, fokhagymát, lisztet és alaposan keverd el.
Ha a liszt sima és felhabzott, azonnal mehet hozzá a pirospaprika. Ezzel is keverd el és azonnal öntsd fel a vízzel.
Most add hozzá a sót és a leveskockát. 10 percen át főzd a levest.
Míg fő a leves A tojásokat keverd ki egy tálban.
Ha készre főtt a leves, folyamatos keverés közben vékony sugárban csugasd bele a tojást. Ezzel kész is a leves.
A lisztet deszkára szórom, sózom, mélyedést csinálok a közepén, oda ütöm a tojásokat, pici vizet is öntök hozzá, összegyúrom és jól kidolgozom. Letakarva 10 percig hagyom áll...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a paprikát,borsot és felengedjük vízzel. Puhára főzzük a karalábét ,közben ízesítjük a levest a többi fűszerrel...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűMegdinsztelem kacsazsíron,tyúkzsíron a zöldségeket. Felengedem vízzel,beleteszek 1 ek. sót. Az összekötözött zöldség zöldet. Amikor a zöldségek megfőttek beleszaggatom az előre elk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA KARFIOLT RÓZSÁIRA SZEDJÜK,,,,A ZÖLDSÉGEKET MEGPUCOLJUK ÉS HOSSZÁBA.VÁGJUK... 3 LITER VÍZBE FELTESSZÜK FŐNI A FŰSZEREKET BELETÉVE...SÓZÁS ÍZLÉS SZERINT MIKOR MEGFŐTT BERÁNTJUK É...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű