4 evőkanál étolaj
2 púpozott evőkanál búzaliszt (BL55)
1 teáskanál római kömény - egész
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál fűszerpaprika
1 L víz
1.5 csapott teáskanál só
1 db leveskocka
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
A lábasban hevítsd fel az étolajat. Forró legyen, de ne túlhevített!
Tedd bele a köménymagot, fokhagymát, lisztet és alaposan keverd el.
Ha a liszt sima és felhabzott, azonnal mehet hozzá a pirospaprika. Ezzel is keverd el és azonnal öntsd fel a vízzel.
Most add hozzá a sót és a leveskockát. 10 percen át főzd a levest.
Míg fő a leves A tojásokat keverd ki egy tálban.
Ha készre főtt a leves, folyamatos keverés közben vékony sugárban csugasd bele a tojást. Ezzel kész is a leves.
ndckjydvjsbvdfbvk
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kb 10-12 literes fazékban 2 liter hideg vízzel felteszem a marhaszegyet főni, ha felforrt, leszedem a habját. Másfél óra főzés után a feldarabolt marhahúst is hozzáteszem, és...
Elkészítési idő: 5 óra Nehézség: KözepesA karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megtisztítjuk. A sárgarépát is megtisztítjuk, és egy hullámos szeletelővel vékony karikákra vágjuk. A répát és a karfiolt feltesszük főni. B...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk és krumplinyomón átnyomjuk. A pulykamellet vékony csíkokra vágjuk. A hagymát felkockázzuk és az olajon megfutta...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes