• 1 közepes méretű kanadai sütőtök
• 5 dkg bio vagy házi vaj
• 2 narancs leve
• 1 bio narancs reszelt héja, vagy 3-4 csepp organikus 100%-os narancs illóolaj
• 1 citrom leve
• 1 bio citrom reszelt héja, vagy 3-4 csepp organikus 100%-os citrom illóolaj
• 1 késhegynyi fahéj
• 1 késhegynyi vanília kaparék
• 2 evőkanál méz
• 1 dl (zab)tejszín
1. Meghámozom és kimagozom a sütőtököt (ez a legnehezebb mozanat az elkészítés folyamán), és kockákra vágom.
2. Vajon egy pár percig párolom, majd felöntöm a narancsok és a citrom levével.
3. Ha készre főtt (max. 20 perc!), akkor leveszem a tűzről, és botmixerrel összeturmixolom,
4. majd ízesítem fahéjjal, vaníliával, mézzel, narancshéjjal, citromhéjjal (vagy az ezeknek megfelelő illóolajokkal)
5. és felöntöm a tejszínnel.
6. Visszateszem a tűzre, és egyszer összerottyantom.
7. Ha túl sűrű lenne, akkor a kívánt állagúra higítom egy kis tisztított vízzel, vagy még egy kis narancslével.
Melegen és hidegen is isteni finom. Feltétnek illik hozzá a gesztenye forgács, a pirított tökmag vagy a pirított mandula. Levesbetétnek tehető bele aszaltszilva.
Pirítsuk üvegesre az apróra vágott hagymát az olajon. Adjuk hozzá a fokhagymát, a durvára vágott bazsalikomot, a rozmaringot, borsot, és alacsony lángon pirítsuk még 3-4 percet.Ad...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű◾️A lisztet az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. ◾️Ezután mehet bele a passata és a víz, a hagyma egészben valamint a só és a bors (ha szeretnétek bele...
Elkészítési idő: 10 perc + főzés Nehézség: KönnyűA hagymát kockázd fel, majd egy kis olajon kezdd el pirítani. Ha már kellőképp megpirult, add hozzá a gombát is, pirítsd együtt kicsit, majd add hozzá a vizet. Sózd, fűszerezd, ön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEz a leves egy, a tengeren átívelő kulináris egyveleg, kicsit Japán, kicsit Koreai, és ebből a fúzióból előnnyel jön ki mind a Kimchi mind a Ramen. Ízkavalkád, az Umami gazdag hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű