3 közepes hagyma
5 szál sárgarépa
5 szál petrezselyemgyökér
2 közepes zellergumó
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
10 dkg vaj
só
A zöldségeket megtisztítjuk és felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, majd 1-2 perc után a többi zöldséget. Kevergetve addig sütjük, amíg a zöldségek aranysárga színt nem kapnak. Felöntjük 1,5-2 liter vízzel, sózzuk és lefedve, közepes lángon főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Apróra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.
A vöröshagymát zsiradékon a felkarikázott paprikával és a karikákra vágott sárgarépával megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a megtisztított,...
Elkészítési idő:Az apróra vágott fokhagymát, és vöröshagymát megdinszteljük az olíva olajon. Sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a lisztet - de nem pirítjuk le! -, majd folyamatos kevergetés mellett f...
Elkészítési idő:A hozzávalókat jól elkeverjük, majd kb. fél órát pihentetjük. Forrásban lévő vegetás vízbe, vagy a levesbe szaggatjuk bele. Trükkök, tippek, praktikák: Vágott petrezselymet is...
Elkészítési idő:1. Egy közepes lábasban a cukrot feltesszük olvadni, közepes hőfokon. Nem kevergetjük, csak mikor már elkezd aranyszíne lenni, és majdnem az egész felolvadt! 2. Közben a megmosott...
Elkészítési idő: