olaj, liszt, só, bors, pirospaprika, 1 tojás, búzadara, hagyma, (leveskocka, vegeta, ízlés szerint)
Tojást kikeverem darával, megsózom, állni hagyom.
Hagymát apróra vágom, olajon üvegesre pirítom.
Megszórom kis liszttel elkeverem picit pirítom,
majd megsózom, borsózom, paprikázom.
Felöntőm langyos vízzel és felforralom.
forrás után a grízes keveréket rakom hozzá.
Galuska: kiskanállal adagolom a levesbe és kb 5-10 percig kis lángon tovább főzöm.
Nokedli: nokedliszaggatóval adom a leveshez, pár percig lassú tűzön főzöm, letakarva még állni hagyom.
Tojáshoz kb feleannyi grízt szoktam adni, mint a tojás mennyisége. közepes keménységű, még keverhető masszát kapok, álláskor a gríz felpuhul, a massza kicsit megkeményedik, szaggatás előtt átkeverem.
Ha késznek gondolom, fedő alatt még pár percig állni hagyom, puhább lesz a gombóc.
Mivel rántásos az alapja a levesnek, ilyenkor a gombóc közepe kicsit keményebb marad, így is finom.
csontokat hideg (!) sós vízben feltesszük főni néhány szem borssal. Mikor felforrt, a habot leszedjük róla. Főzhető sokáig, ugyanis a csont nem fő szét, és akkor jó, ha minél t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát pedig összezúzzuk. ◾️A hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és még egy picit tovább pirítjuk. ◾️Közben hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: Ahogyan az elején már írtam, kell gyártani egy jó alaplevet, húslevest. Itt találsz receptet hozzá: Csontleves Ez esetben javarészt kacsát használtam, majd a kész le...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A megdinsztelt hagymára rátesszük az összevágott gombát és pár percig együtt dinszteljük. 2. Megszórjuk piros paprikával és felöntjük vízzel (kb. 2 liter) sóval, őrölt borss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű