Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Grízgaluska (nokedli) leves


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


olaj, liszt, só, bors, pirospaprika, 1 tojás, búzadara, hagyma, (leveskocka, vegeta, ízlés szerint)

Elkészítés:


Tojást kikeverem darával, megsózom, állni hagyom.
Hagymát apróra vágom, olajon üvegesre pirítom.
Megszórom kis liszttel elkeverem picit pirítom,
majd megsózom, borsózom, paprikázom.
Felöntőm langyos vízzel és felforralom.
forrás után a grízes keveréket rakom hozzá.
Galuska: kiskanállal adagolom a levesbe és kb 5-10 percig kis lángon tovább főzöm.
Nokedli: nokedliszaggatóval adom a leveshez, pár percig lassú tűzön főzöm, letakarva még állni hagyom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tojáshoz kb feleannyi grízt szoktam adni, mint a tojás mennyisége. közepes keménységű, még keverhető masszát kapok, álláskor a gríz felpuhul, a massza kicsit megkeményedik, szaggatás előtt átkeverem.

Ha késznek gondolom, fedő alatt még pár percig állni hagyom, puhább lesz a gombóc.

Mivel rántásos az alapja a levesnek, ilyenkor a gombóc közepe kicsit keményebb marad, így is finom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zsályás sajtleves sonkás vajgaluskával
Zsályás sajtleves sonkás vajgaluskával

Először a sonkás galuskát készítjük el, mert jót tesz neki ha áll, mielőtt kifőzzük. A sonkát nagyon apróra vágjuk. Egy tojást felverünk, elkeverjük benne a vajat, hozzáadjuk az a...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gornyadó leves (Hurkaleves)
Gornyadó leves (Hurkaleves)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Görög csirke csorba
Görög csirke csorba

A húst egy fazékba odatesszük főni, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húsokat. Ahogy felforrt a habját leszedjük, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön megfőzzük, kiszedjük a lé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Tibor
Zúzos leves
Zúzos leves

A zöldségeket megpucoljuk. A csirkét is alaposan átmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A húst a zöldségekkel, és két evőkanál sóval egy nagyobb fazékban feltesszük főni. Először á...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk