menu

Családireceptkönyv.hu

Grízgaluska (nokedli) leves


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


olaj, liszt, só, bors, pirospaprika, 1 tojás, búzadara, hagyma, (leveskocka, vegeta, ízlés szerint)

Elkészítés:


Tojást kikeverem darával, megsózom, állni hagyom.
Hagymát apróra vágom, olajon üvegesre pirítom.
Megszórom kis liszttel elkeverem picit pirítom,
majd megsózom, borsózom, paprikázom.
Felöntőm langyos vízzel és felforralom.
forrás után a grízes keveréket rakom hozzá.
Galuska: kiskanállal adagolom a levesbe és kb 5-10 percig kis lángon tovább főzöm.
Nokedli: nokedliszaggatóval adom a leveshez, pár percig lassú tűzön főzöm, letakarva még állni hagyom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tojáshoz kb feleannyi grízt szoktam adni, mint a tojás mennyisége. közepes keménységű, még keverhető masszát kapok, álláskor a gríz felpuhul, a massza kicsit megkeményedik, szaggatás előtt átkeverem.

Ha késznek gondolom, fedő alatt még pár percig állni hagyom, puhább lesz a gombóc.

Mivel rántásos az alapja a levesnek, ilyenkor a gombóc közepe kicsit keményebb marad, így is finom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ilona
Csontleves
Csontleves

csontokat hideg (!) sós vízben feltesszük főni néhány szem borssal. Mikor felforrt, a habot leszedjük róla. Főzhető sokáig, ugyanis a csont nem fő szét, és akkor jó, ha minél t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Tojásleves
Tojásleves

◾️A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát pedig összezúzzuk. ◾️A hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és még egy picit tovább pirítjuk. ◾️Közben hozzáadjuk a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Ramen
Ramen

Elkészítés: Ahogyan az elején már írtam, kell gyártani egy jó alaplevet, húslevest. Itt találsz receptet hozzá: Csontleves Ez esetben javarészt kacsát használtam, majd a kész le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Gombaleves
Gombaleves

1. A megdinsztelt hagymára rátesszük az összevágott gombát és pár percig együtt dinszteljük. 2. Megszórjuk piros paprikával és felöntjük vízzel (kb. 2 liter) sóval, őrölt borss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk