1 fej kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
krumpli (3-4 db)
liszt
3 pár jó virsli
zsír vagy olaj
őrölt bors
ízlés szerint majoránna
só
2 dl tejföl
A káposztát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a krumplit felkockázzuk. Kevés zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd jó evőkanálnyi lisztet teszünk rá. Gyorsan elkeverjük, és kevés vízzel felengedjük. Fontos, hogy csomómentes legyen. Hozzáadjuk a káposztát és a krumplit, majd felengedjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi. Sóval, borssal és a majoránnával ízesítjük. Amikor a káposzta és a krumpli már majdnem megpuhult, akkor tegyük bele a felkarikázott virslit. A végén a tejfölt keverjük ki egy kis vízzel, ha sűrűbbre akarjuk a levest, akkor egy kis liszttel. A habarást öntsük a levesbe, forraljunk egyet rajta, és már kész is.
2 liter víz. ízletesebb lesz, ha 20-25 dkg összeaprított marhacsont levével öntjük fel. Sertéshúsból is készíthetjük, lábszárhúsból vagy lapockából. Igen ízletes a gulyás, ha marh...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA hagymákat és a répát hámozzuk meg, majd a hagymákat apróra, a répákat karikára vágjuk. A hagymát kicsumázzuk és a húsát apróra vágjuk. A chili paprikát is apróra vágjuk. Egy n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA borjúhúst kockákra vágjuk, és egy kevés olajon fehéredésig sütjük. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, ízlés szerint daraboljuk, majd a húshoz adjuk, és még néhány percig pirítju...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesS húst felkockázzuk és odateszem főzni. Mikor kezd megőni beleteszem a felvágott káposztát, csombort, kaprot, sót. Rántást csinálok és mikor a káposzta megfőtt paradicsom pasztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű