- 1 evőkanál olivaolaj
- 1 kis vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 -2 db krumpli
- 8dl víz
- 1 db leveskocka
- 1 csokor medvehagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- só, bors
1. Olajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd rátesszük az apróra vágott krumplit és felengedjük megmelegített vízzel, majd beletesszük a leveskockát.
2. Amikor már a krumpli majdnem megfőtt, beledobjuk az apróra vágott medvehagymát, és az áttört fokhagymát, majd forrástól számítva 5-8 percig főzzük. Ezután összeturmixoljuk.
3. Visszatesszük a tűzhelyre, belekeverjük a tejszínt, fűszerezzük, összemelegítjük.
Eloszor a gombochoz a krumplit kockakra vagjuk,es keves soval foni tesszuk Amikor megfott,leszurjuk es a levet felretesszuk Amikor legalabb langyosra hult,akkor osszetorjuk,hozz...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyűfrancia hagymaleves elkészítéséhez egy öntöttvas lábasban, lassú tűzön megolvasztjuk a vajat és az olívaolajjal, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt vöröshagymát, majd lefedve 15 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk. A póréhagymát apróra vágjuk, a vajon pirítani kezdjük, amikor kezd karamellizálódni, felöntjük az alaplével (vagy vízzel), sózzuk. Hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk. Egy fazékba tesszük annyi vizet öntsünk hozzá, hogy bőven ellepje (ez egyénre szabott ki milyen levesesen, illetve sűrűn szereti...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű