fél kg laskagomba
fél kg barna csiperke
4 szál sárgarépa
1 vöröshagyma
1 paradicsom apróra kockázva
1 paprika apróra kockázva
2 ek. házi ételízesítő vagy 1 zöldségleves kocka
2 teáskanál pirospaprika
só
Csipetkéhez:
3 tojás
liszt
só
A gombákat megtisztítjuk, pucoljuk és felszeleteljük.
Kis olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a karikára vágott sárgarépát, paradicsomot, paprikát, sót.
Felengedjük egy kevés vízzel, hogy legyen miben dinsztelődnie a sárgarépának. Mikor felforrt az egész hozzádobhatjuk az ételízesítőt vagy zöldségleves kockát.
Ha már puha a sárgarépa mehet bele a gomba, és engedjük fel annyi vízzel, hogy a csipetkének is legyen helye.
Puhára főzzük a gombát is, nem kell neki sok idő.
A 3 tojásból liszttel nokedlitésztát keverünk, sűrű krémszerű legyen.
Kiskanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk.
Kész is van!
Jó étvágyat
Elkészítjük a húsgombóc masszáját.A darálthúshoz hozzáadjuk a reszelt hagymát, a fokhagymanyomóval áttört fokhagymát,és a többi hozzávalót és kézzel alaposan összegyúrjuk,hűtőbe te...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA tarhonyát 2 ek olajon megpirítjuk felengedjük vízzel és belerakjuk a zöldséget hagymát foghagymát.Ha a zöldségek félig megpuhultak bele tesszük a krumplit
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűA répát, és a fehérrépát apró kockákra vágom, és kevés olajon fedő alatt megpárolom. Ha megpuhult, akkor teszek rá 1 kanál lisztet, és 1 fél kanál pirospaprikát,majd felengedem víz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű