40 dkg csirkemell /lehet sertéshús vagy pulykamell is/
2 x 3 evőkanál olaj
3-4 szál sárgarépa
2-3 szál fehérrépa
karalábé
zellergumó
20 dkg gomba
3-4 szem apróbb krumpli
20 dkg zöldborsó /mirelit is jó/
karfiol/ esetleg brokkoli
paprika, paradicsom /néhány szelet/
aprított petrezselyemzöld /szárított is lehet/
kb 5dkg csigatészta
fűszerek: só, őrölt bors, kakukkfű, fokhagymapor, őrölt szerecsendió, őrölt kömény,
őrölt babérlevél, kurkuma, ételízesítő / a fűszerek egyénileg választhatók, némelyik elhagyható/
a zöldségek variálhatók, cserélhetők kinek-kinek ízlése szerint
A húst megmosom és apró kockára vágom. A zöldségeket megpucolom, megmosom és felaprítom. Egy serpenyőben a húst 3 kanál olajjal kicsit megpirítom, majd fedő alatt párolom. Egy nagyobb lábosban 3 kanál olajjal a répákat, a borsót, a karalábét és a zellert szintén párolni kezdem, fedő alatt. 15-20 perc múlva hozzáadom a gombát, a krumplit és a paprikát, paradicsomot. Újabb 10-15 percig együtt párolom az összes zöldséget, majd kb 1 liter vízzel felöntöm, fűszerezem, majd ha már forr, hozzáadom a megpárolt húst is. Ha már jól összeforraltam felöntöm, most már 3-4 liter vízzel és beleteszem a karfiol és a csigatésztát, majd készre főzöm. Amikor kész, akkor a felaprított petrezselymet a tetejére szórom és tálalható
A fehérrépát és a sárgarépát felkarikázzuk és egy felhevített lábasban olajon elkezdjük kicsit pirítani. Egy gerezd fokhagymát apróra vágunk és azt is rászórjuk. Ezután jöhet a f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sertéscombot nagyobb kockákra daraboljuk. Egy nagyobb méretű lábasban felforrósítjuk a sertészsírt, és megpirítjuk benne a felkockázott húst. Miután megpirult, hozzáadjuk a finom...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA babot előző nap beáztatom. Másnap folyó vízben egy szűrőkanálban átmosom, és kb. két és fél, három liter vízben fölteszem főni a fűszerekkel és a megtisztított, felaprított zölds...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA pirospaprikákat 250 fokos sütőben 10-15 percig sütjük, majd a sütőből kivéve a paprika héját lehúzzuk és magházát eltávolítjuk. Forró olajban a hagymákat, gyömbért és fűszermagok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű