Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

raguleves csirkehússal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg csirkemell /lehet sertéshús vagy pulykamell is/
2 x 3 evőkanál olaj
3-4 szál sárgarépa
2-3 szál fehérrépa
karalábé
zellergumó
20 dkg gomba
3-4 szem apróbb krumpli
20 dkg zöldborsó /mirelit is jó/
karfiol/ esetleg brokkoli
paprika, paradicsom /néhány szelet/
aprított petrezselyemzöld /szárított is lehet/
kb 5dkg csigatészta
fűszerek: só, őrölt bors, kakukkfű, fokhagymapor, őrölt szerecsendió, őrölt kömény,
őrölt babérlevél, kurkuma, ételízesítő / a fűszerek egyénileg választhatók, némelyik elhagyható/
a zöldségek variálhatók, cserélhetők kinek-kinek ízlése szerint

Elkészítés:


A húst megmosom és apró kockára vágom. A zöldségeket megpucolom, megmosom és felaprítom. Egy serpenyőben a húst 3 kanál olajjal kicsit megpirítom, majd fedő alatt párolom. Egy nagyobb lábosban 3 kanál olajjal a répákat, a borsót, a karalábét és a zellert szintén párolni kezdem, fedő alatt. 15-20 perc múlva hozzáadom a gombát, a krumplit és a paprikát, paradicsomot. Újabb 10-15 percig együtt párolom az összes zöldséget, majd kb 1 liter vízzel felöntöm, fűszerezem, majd ha már forr, hozzáadom a megpárolt húst is. Ha már jól összeforraltam felöntöm, most már 3-4 liter vízzel és beleteszem a karfiol és a csigatésztát, majd készre főzöm. Amikor kész, akkor a felaprított petrezselymet a tetejére szórom és tálalható

raguleves csirkehússal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Zöldborsó - Borsóleves 5 - OK
Zöldborsó - Borsóleves 5 - OK

1. A karikára vágott répát és a zöldborsót pár ek olajon dinszteltem, majd hozzáadtam a többi zöldséget, fűszereztem, és felengedtem a szükséges mennyiségű vízzel. 2. Amikor me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Evelin
Olasz paradicsomleves
Olasz paradicsomleves

Pirítsuk üvegesre az apróra vágott hagymát az olajon. Adjuk hozzá a fokhagymát, a durvára vágott bazsalikomot, a rozmaringot, borsot, és alacsony lángon pirítsuk még 3-4 percet.Ad...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Laura
Legényfogó leves
Legényfogó leves

Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst. Ha kifehéredett, beletesszük a vegyes zöldséget. (fagyasztottból is c...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vöröslencseleves bulgurral
Vöröslencseleves bulgurral

A répát megpucoljuk, karikákra vágjuk. Egy lábasba olajat teszünk, ezen átforgatjuk a répát, felöntjük vízzel, és hagyjuk majdnem teljesen puhára főni.Közben ízesítjük sóval, borss...

Elkészítési idő: 30 min
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk